بارش فکری عربی : تکنیک بارش فکری (brainstorming) را دکتر الکس اس اسبورن در سال ۱۹۳۸ ابداع کرد. این تکنیک که به اسامی مختلف مانند بارش افکار، توفان فکری، توفان ذهنی و … نیز نامیده میشود، یکی از معرفترین تکنیکهای خلاقیت است. بارش فکری یک تکنیک گروهی است. شرکت کنندگان طی جلسهای در مورد یک مسئله یا مشکل به صورت گردشی ایدههای فیالبداهه خود را بیان میکنند. جلسه توسط یک سرپرست مدیریت میشود و یک نفر هم نظرات ارائه شده را روی تخته یادداشت میکند.
دانلود فایل بارش فکری – آموزش و پرروش
این تکنیک خلاقیت دارای دو مرحله مجزا است:
۱- مرحله تولید ایده: هدف از این مرحله تولید تعداد زیادی ایده است که توسط شرکت کنندگان به نوبت ارائه میشود.
در مرحله تولید ایده قوانینی وجود دارد که باید توسط همه شرکت کنندگان رعایت شود. این قوانین عبارتند از:
. هیچ فکر و ایدهای نباید مورد قضاوت، ارزیابی و انتقاد قرار گیرد.
. هر چه ایدهها دور از ذهن، بکر و جسورانه باشند، بهتر است.
. هر چه تعداد ایدهها بیشتر باشد بهتر است.
. تا زمانی که افراد شرکت کننده ایده ارائه میدهند، جلسه بارش افکار ادامه پیدا میکند.
۲- مرحله ارزیابی ایده: در این مرحله ایدهها مورد ارزیابی قرار گرفته، برخی حذف میشوند. تعدای با هم ترکیب میشوند و ایدههای جدید و کاملتری را به وجود میآورند. در نهایت نیز ایدههای برتر انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرند.
بارش فکری عربی
ادبیات عربی (ادب عربی) به متون نظم و نثری و عامیانهای گفته میشود که به زبان عربی نگاشته یا سروده شدهباشد.
پیش از اسلام ادبیات عربی عمدتاً منحصر به اشعار قبیلهای بود که نوشته نمیشد و سینه به سینه نقل میشد و این نشانگر خصوصیات خاص اعراب در قدرت خارق العادهٔ حافظه بود.
بسیاری از آثار منظوم و منثور ایرانیان از اعراب تأثیر گرفته است. اعراب در تاریخ فرهنگ و ادب ید طولانی داشتهاند تا آنجایی که در عصر جاهلی و قبل از ورود اسلام، معلقات سبع سروده شد و اکنون به تمام زبانهای دنیا ترجمه شدهاست.
برخی از محققان معتقدند ادبیات عرب قبل از تأثیر ایرانیان، ساده، جامد و خشک بود ولی با نفوذ ادبیات ایرانی، معانی مضامین و بدایع فارسی را به خود گرفت. بسیاری از شاعران پارسینژاد به زبان عربی شعر سروده و مایه ادبی ایران را به زبان جدید منتقل کردند.
مثل همیشه عالی