چگونه دندانهای سفیدی داشته باشیم؟
یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف محصولاتی که حاوی مواد رنگی افزودنی است موجب تغییر رنگ دندان میشود، گفت: مصرف بلافاصله لبنیاتی که دارای میزان بالایی کلسیم است مانند پنیر و شیر بعد از مواد غذایی رنگی میتواند موجب حفاظت دندان شود.
دکتر خدیجه رحمانی درباره راهکارهای سفید و براق نگهداشتن دندان، گفت: به افراد توصیه میشود بعد از خوردن مواد رنگی مانند چای بلافاصله ۳۰ تا ۴۰ گرم پنیر و یا یک لیوان شیر مصرف کنند زیرا این مواد باعث از بین رفتن اثرات مواد رنگی روی دندان میشود.
این متخصص تغذیه، افزود: به افرادی که تمایلی به مصرف این دسته از لبنیات ندارند توصیه میشود میوههای گاز زدنی مانند سیب و گلابی و یا سبزیجاتی مانند خیار و کرفس را مصرف کنند زیرا مصرف این مواد باعث افزایش بزاق دهان و محافظت از دندانها میشود.
وی در ادامه یادآور شد: اما به طور کلی به افراد توصیه میشود برخی از محصولاتی که به آن مواد رنگی افزوده شده مانند نوشابه، زغال اخته، تنباکو و یا لواشکها و آلبالوهایی را که توسط دستفروشان به فروش میرسد،مورد استفاده قرار ندهند.
—
دندان (به اوستایی:dentan و به سانسکریت:denta) ساختارهایی سفید رنگ در درون فک یا دهان بسیاری از مهرهداران میباشند که برای خوردن ، جویدن و تکه تکه کردن خوراک به کار میروند. دندانها از استخوان ساخته نشدهاند، بلکه از بافتهایی با درجه سختیهای گوناگون ساخته شدهاند.انسان دارای ۲۰ دندان شیری و ۳۲ دندان همیشگی میباشد.
همچنین در انسانها، دندان نقش بسیار برجسته ای در سخن گفتن و ادای صحیح کلمات بازی میکند. یک فرد برای آنکه دندانهای سالمی داشته باشد باید در شبانه روز دستکم ۲ بار مسواک بزند.