نیازمند به مدرس جهت تدریس عربی دبیرستاننیازمند به مدرس جهت تدریس عربی دبیرستان - استخدام معلم عربی

استخدام دبیر عربی در مشهد

به یک دبیر عربی (باسابقه) نیازمندیم / ۳۲۷۹۳۳۵۰-۰۹۳۹۷۸۴۶۹۶۵

 

معروف است که زبان عربی از زمان درخشش سپیده اسلام زبان اسلام و مسلمانان است، قرآن کریم، قانون اساسی مسلمانان به این زبان نازل شده است؛ با این زبان با خاتم انبیاء و پیامبران سخن گفته است و این زبان قدیمی‌ترین زبان زنده دنیا است. بالاتر از همه اینها زبان عربی در میان زبان‌های معروف جهان منزلت جهانی کسب کرده است به طوری که یکی از زبان‌هایی است که در سازمان‌های جهانی به رسمیت شناخته شده است. به همین دلیل است که اصل شانزدهم قانون اساسی به آموزش زبان عربی تأکید کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کافه حقوق، معروف است که زبان عربی از زمان درخشش سپیده اسلام زبان اسلام و مسلمانان است، قرآن کریم، قانون اساسی مسلمانان به این زبان نازل شده است، با این زبان با خاتم انبیاء و پیامبران سخن گفته است و این زبان قدیمی ترین زبان زنده دنیا است که هیچ تغییر و تحولی در آن رخ نداده است و در طول چهارده قرن تمدن جهانی اسلام را در مشرق و مغرب در بر گرفته است، بالاتر از همه این ها زبان عربی در میان زبان های معروف جهان منزلت جهانی کسب کرده است به طوری که یکی از زبان های است که در سازمان‌های جهانی به رسمیت شناخته شده است. بنابر این عربی فقط زبان دین و تمدن نیست، بلکه زبان ارتباط جهانی هم است.

از همان زمان که ایرانیان دروازه های خود را بر روی سپاهیان عرب گشودند و با آغوش باز اسلام را پذیرفتند ، بدون هیچ تعصبی و با شور و نشاط و علاقه ای فوق العاده به فراگیری ، ضبط و تدوین زبان و ادبیات عرب پرداختند، زیرا ایرانیان مانند همه مسلمانان پاک نهاد دیگر، زبان عربی را زبان قوم عرب نمی دانستند بلکه به این زبان به عنوان زبان قرآن و زبان بین المللی اسلام ارج می نهادند تا جایی که به گفته بسیاری از مورخان و ادیبان ، خدمات ایرانیان به زبان عربی بیش از خود اعراب به این زبان بوده است . مردم کشور ما امروزه بیش از گذشته نیاز به آشنایی با زبان و ادبیات عربی دارند چرا که عربی زبان اول جهان اسلام و زبان فرهنگ و تمدن بیشتر کشور های مسلمان است و ما برای اتحاد، همدلی و همزبانی با جهان اسلام و بهره گیری از منابع اصلی اسلامی و تحقیقاتی که در این زمینه انجام می شود همچنین تسلط بر زبان و ادبیات فارسی که از زبان و ادبیات عربی بسیار تاثیر پذیرفته است . باید به زبان و ادبیات عرب مسلط باشیم . از همین رو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشورمان رشته زبان و ادبیات عربی ارائه می شود. دانشجوی زبان و ادبیات عربی با تاریخ ادبیات عرب، متون مختلف نظم و نثر دوره های مختلف، فن ترجمه از عربی به فارسی و بالعکس، علوم بلاغی و عروض و قافیه در زبان و ادبیات عرب آشنا می شود به همین دلیل رشته زبان و ادبیات عربی در دانشگاه ها با کتاب عربی که در آموزش و پرورش تدریس می شود تا حدودی متفاوت است چون در مدارس، عربی بیشتر درس قواعد و صرف و نحو است و تا حدودی نیز دانش آموزان علوم انسانی بلاغت زبان عربی را مطالعه می کننداما در دانشگاه ها به زبان و ادبیات عربی به عنوان یک رشته تخصصی نگاه می شود و دانشجویان با دروس متفاوتی از جمله:

تاریخ ادبیات عربی در دوره های مختلف اعم از تاریخ ادبیات عصر جاهلی، عصر اموی، عصر عباسی، دوره انحطاط و دوره معاصر، متون نظم ونثر در دوره های مختلف تاریخی، ادبیات تطبیقی، نامه نگاری و خلاصه نویسی، مکالمه، انشا و فن ترجمه آشنا می شوند.

زبان عربی به عنوان یکی از زبان های غنی و پر جاذبه که علاوه بر تاریخ طولانی از گستردگی شایان توجهی بر خوردار است، دارای ویژگیهای قابل توجهی است که فراگیری و آموزش آن را اهمیت بیشتری می بخشد. ساختارهای بدیع و دل انگیز ، فراوانی واژگان، پویایی پذیرش از دیگر زبان ها، تنوع در تعبیر و استواری در نظام زبانی از مهمترین ویژگی های این زبان است.

بزرگان دین ما نیز اعم از معصومین علیهم السلام و دانشمندان بزرگ اسلامی همه و همه سفارش کرده اند که این زبان را فرا گیریم چرا که احاطه کامل به این زبان ما را به منابع غنی علمی و معنوی گذشتگان رهنمون می سازد. حضرت امیر مؤمنان علیه السلام می فرماید: (تعلّموا العربیه و علّموها) عربی را فراگیرید و به دیگران فرادهید. و نیز حضرت امام صادق علیه السلام می فرماید: (تعلموا العربیه فإنها کلام الله الذی یکلم به خلقه) زبان عربی را فراگیرید که زبان خداوند است و با آن با مردم سخن می گوید).

اصل شانزدهم از فصل دوم قانون اساسی نیز با توجه به اهمیت زبان عربی برای درک مفاهیم دینی و علوم و معارف اسلامی آموزش زبان عربی را تا پایان دوره متوسطه در همه کلاس ها و در همه رشته ها الزامی کرده است. طبق این اصل: ((از آن جا که زبان قرآن و علوم معارف اسلامی عربی است و ادبیات فارسی کاملا با آن آمیخته است، این زبان باید پس از دوره ی ابتدایی تا پایان دوره متوسطه در همه کلاس ها و در همه رشته ها تدریس شود.)).

در مورد این که زبان عربی به چه میزان و در چه سطحی آموزش داده شود بین تدوین کنندگان قانون اساسی اختلاف نظر بود و با توجه به مشروح مذاکرات میبینیم که برخی از افراد قایل به این بودند که در سطح دانشگاهی نیز آموزش زبان عربی و برخی دیگر نیز آموزش این زبان را در سطح راهنمایی کافی دانسته بودند. در نهایت با رای گیری در مورد جملات مختلف این اصل آموزش زبان عربی در دوره راهنمایی و متوسطه تصویب شد.

در پایان جلسه محتوای این اصل به معرض رای گیری گذاشته شد که از ۶۵ نفر حاضر در جلسه ۵۷ نفر رای موافق، ۴ نفر رای مخالف و ۴ نفر رای ممتنع دادن و این اصل به تصویب رسید.

منبع: دانا

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *