این تصویر نارنگی خاری است که درختش خارهای بسیار تیزی داره ولی میوهاش خیلی خوشمزه است.
به عربی به نارنگی یوسف افندی و یوسفی می گویند و تانجرین نیز گفته می شود.
به انگلیسی Tangerine گفته می شود
دلیل نامگذاری آن به یوسف افندی در عربی این است که نخستین بار شخصی به نام یوسف افندی آن را برای حاکم مصر برد
نارنگی کلمانتین
Clementine Mandarin
اصلاح کننده: Father Clement Rodier
محل پیدایش: چین
سال: ۱۸۹۰
حاصل یک هیبرید تصادفی
درختی با اندازه و قدرت متوسط، گسترده با شاخ و برگ متراکم، تاج کروی، پربار، مقاوم به سرما، تقریبا بدون خار، میوه با اندازه متغیر ( از پخت تا کروی، دراز و گاهی گلابی شکل )، معمولا دارای ناف کوچک، زودرس. پوست نارنجی تا نارنجی متمایل به قرمز، با ضخامت متوسط، نسبتا چسبیده به گوشت اما به راحتی قابل جدا شدن، سطح صاف، براق اما کمی زبر به علت غدد روغنی. گوشت نارنجی پر رنگ، ترد، نرم و پر آب، طعم شیرین، ملس و معطر، بذر با تعداد بسیار کم تا متوسط ( بسته به میزان گرده افشانی )، تک جنینی، رنگ لپه ها اکثرا سبز، گاهی سفید. ( جز طبقه ماندارین ها )
نارنگی دانسی
Dansy Tangerine
اصلاح کننده: Colonel Dancy
محل پیدایش: فلوریدا
سال: ۱۸۵۷
درختی قوی، بزرگ, عادت رشدی عمود و قائم، پربار اما دارای گرایش به سال آوری، تقریبا بدون خار، مقاوم به سرما، میوه با سایز متوسط، پخت تا واژ تخم مرغی و گلابی شکل، بدون قابلیت نگهداری روی درخت به علت کاهش سریع کیفیت. پوست قرمز مایل به زرد در زمان رسیدن، نازک، چرمی و محکم، با قابلیت پوست کنی راحت، سطح صاف و براق ( خشن با افزایش سن ). گوشت نارنجی رنگ، ترد و نرم، تقریبا پر آب. طعم ملس و عالی ( اسیدیته نسبتا بالا). بذر کم تا متوسط، کوچک، چند جنینی ( تقریبا ۱۰۰ درصد )، لپه به رنگ سبز کم رنگ.
نارنگی فورچون
Fortune Mandarin
اصلاح کننده: J.R.Furr
محل پیدایش: کالیفرنیا
سال: ۱۹۶۴
حاصل تلاقی: Clementine * Dancy
درختی قوی، گسترده با شاخ و برگ متراکم با قابلیت حفاظت میوه در برابر آفتاب سوختگی و سرما، پربار. میوه با اندازه متوسط تا بزرگ، تقریبا پخت، دیررس. پوست نارنجی متمایل به قرمز، نسبتا نازک، کمی زبر، نسبتا چسبیده به گوشت اما به راحتی قابل جدا شدن. گوشت نارنجی رنگ، محکم اما ترد و پر آب، طعم ملس و عالی. بذر زیاد، با اندازه متوسط و تک جنینی. ( جز طبقه ماندارین ها )
نارنگی هانی
Honey Mandarin
اصلاح کننده: H.B.Frost
محل پیدایش: کالیفرنیا
سال: ۱۹۴۳
حاصل تلاقی: King mandarin * Willowleaf mandarin
درختی قوی و دارای گرایش شدید به سال آوری، میوه کوچک، پخت، زودرس، پوست نارنجی مایل به زرد، نسبتا زبر. طعم شیرین و عالی. بذر زیاد. ( جز طبقه ماندراین ها )
نارنگی کینو
Kinnow Mandarin
اصلاح کننده: H.B.Frost
محل پیدایش: کالیفرنیا
سال: ۱۹۱۵
حاصل تلاقی: King mandarin * Willowleaf mandarin
درختی قوی، بزرگ، بلند با شاخ و برگ متراکم، بدون خار، دارای تمایل شدید به سال آوری با محصول زیاد و میوه های کوچکتر به دنبال محصول بسیار کم با میوه های بزرگتر، مقاوم به سرما. میوه با اندازه متوسط، تقریبا پخت، میان رس، دارای پوست نارنجی متمایل به زرد در زمان رسیدن، نازک، محکم و چرمی، صاف و براق با سوراخ های ریز، نسبتا چسبیده به گوشت اما به راحتی قابل جدا شدن، گوشت نارنجی متمایل به زرد پر رنگ، بسیار پر آب. طعم عالی، معطر و قابل تشخیص، بذر زیاد، چند جنینی با لپه هایی به رنگ زرد مایل به سبز کم رنگ. ( جز طبقه ماندراین ها )
نارنگی کارا
Kara Mandarin
اصلاح کننده: H.B.Frost
محل پیدایش: کالیفرنیا
سال: ۱۹۱۵
حاصل تلاقی: Owari Satsuma * King Mandarin
درختی قوی، گسترده با شاخ و برگ افکنده، تاج کروی، پربار، فاقد خار، مقاوم به سرما. میوه متوسط، تقریبا پخت، بسیار دیررس، دارای پوست نارنجی پر رنگ در زمان رسیدن، نسبتا ضخیم، سطح ناصاف و خشن، نسبتا چسبیده به گوشت اما به راحتی قابل جدا شدن، گوشت نارنجی پر رنگ، ترد و پر آب. طعم عالی، ملس و متمایز. بذر چند جنینی، دارای لپه هایی به رنگ سبز مایل به زرد کمرنگ. ( جز طبقه ماندارین ها )
نارنگی پونکن
Ponkan Mandarin
محل پیدایش: هند
سال: ۱۸۹۲
درختی قوی با عادت رشدی قائم و عمودی، پربار، دارای تمایل شدید به سال آوری، دارای کمترین میزان مقاومت به سرما در بین سایر نارنگی ها، میوه بزرگ، کروی تا تقریبا پخت، زودرس، گاهی اوقات دارای ناف، بدون قابلیت نگهداری روی درخت. پوست نارنجی، نسبتا ضخیم، چسبیده به گوشت، سطح نسبتا صاف اما زبر. گوشت نارنجی رنگ، ترد، نرم و پر آب. طعم ملایم، مطبوع و معطر، بذر کم، کوچک، چند جنینی و لپه به رنگ سبز کمرنگ. ( جز طبقه ماندراین ها )
نارنگی یونسی
Younesi Mandarin
اصلاح کننده: یونس ابراهیمی
محل پیدایش: ایران
سال: ۱۳۴۷
واریته نوسلار نارنگی پونکن
درختی قوی، دارای رشد ارتفاعی، پر محصول، زودرس. ( جز طبقه ماندارین ها )
نارنگی محلی
محل پیدایش: هندوستان
بذر نارنگی اونکو
رقمی دیررس و دارای خاصیت چند جنینی بالا. ( جز طبقه ماندارین ها )
نارنگی فرچیلد
Fairchild Mandarin
اصلاح کننده: J.R.Furr
محل پیدایش: کالیفرنیا
سال: ۱۹۶۴
حاصل تلاقی: Clementine mandarin * Orlando tangelo
درختی قوی، گسترده با شاخ و برگ متراکم، پربار و تقریبا بدون خار، میوه با اندازه متوسط، تقریبا پخت، زودرس، دارای پوست نارنجی پر رنگ، نسبتا نازک، صاف، نسبتا چسبیده به گوشت اما به راحتی قابل جدا شدن، گوشت نارنجی رنگ، محکم اما ترد و پر آب، طعم شیرین و عالی. بذر زیاد، کوچک و چند جنینی. ( جز طبقه هیبرید مرکب )
نارنگی لی
Lee Mandarin
اصلاح کننده: Gardner & Bellows
محل پیدایش: فلوریدا
سال: ۱۹۴۲
حاصل تلاقی: Clementine mandarin * Orlando tangelo
درختی با شاخ و برگ متراکم و سایز متوسط، تقریبا بدون خار، میوه با اندازه متوسط، کمی پخت تا نیمه کروی، میان رس. دارای پوست نارنجی مایل به زرد در زمان رسیدن، نازک، چرمی، نسبتا چسبیده به گوشت اما به راحتی قابل جدا شدن، سطح صاف و براق. گوشت نارنجی رنگ، محکم، ترد و نرم. بسیار پر آب، طعم شیرین و عالی. بذر زیاد با لپه هایی به رنگ سبز روشن. ( جز طبقه هیبرید مرکب )
نارنگی سمینول تانجلو
Seminole Tangelo
اصلاح کننده: Webber & Swingle
محل پیدایش: فلوریدا
سال: ۱۸۹۷
حاصل تلاقی: Dancy tangerine * Duncan grapefruit
درختی قوی و پربار، میوه با اندازه متوسط، پخت، دیررس. پوست نارنجی مایل به قرمز پر رنگ، نازک، نسبتا زبر، تقریبا چسبیده به گوشت. گوشت نارنجی رنگ، ترد، پر آب. طعم ملس و ترش، دارای بذر زیاد. ( جز طبقه تانجلوها )