فرق نخود و لپه / لپه همان نخود است
تفاوت نخود و لپه در چیست؟ آیا لپه فرآورده ای از نخود است؟ بهترین نوع لپه چگونه تولید می شود؟
در ظاهر ممکن است پاسخ دادن به این سوال بسیار ساده باشد اما این را بدانید که خیلی از مردم پاسخ آن را نمی دانند. این در حالی است که لپه یکی از اساسی ترین مواد غذایی در فهرست غذایی ما ایرانیان است.
به همین روی در این مطلب به سوالاتی از این دست پاسخ می دهیم.
نخود و لپه
نخود و لپه هر دو از خانواده حبوبات هستند. این دو محصول بسیار پر مصرف می باشند. تقریبا همه ما با نخود آشنا هستیم و می دانیم که دارای سایزهای مخلفی است. در نخود سایزبندی کرمانشاه می توانید بیشتر با این سایزبندی ها آشنا شوید. اما لپه فرآورده ای از نخود می باشد. البته نمی توان هر نخودی را به لپه تبدیل کرد و این کار قواعد خاص خود را دارد.
لپه فرآورده ای از نخود
در انواع نخودی که تولید می شود، نمونه ای وجود دارد که به آن نخود لپه می گویند. نخود لپه دانه های بسیار ریزی دارد و به راحتی می توان آن را لپه نمود. در نتیجه لپه همان نخود لپه است که پس از گذراندن مراحل تولید به لپه تبدیل می شود.
بهترین نوع لپه
در کارخانه های لپه سازی ایران، نمونه های مختلفی تولید می شود. برخی از این نمونه ها، نخود لپه آن از مزارع داخلی برداشت می شود و بسیاری دیگر از آن ها از کشورهایی همچون استرالیا، اتیوپی و تانزانیا به کشور وارد شده و در کارخانه های لپه سازی که عمدتا در آذرشهر وجود دارند به لپه تبدیل می شوند.
از نظر کیفی هر کدام از آن ها با یکدیگر متفاوت بوده و حتی ظاهر آن ها با همدیگر فرق دارد.
بهترین نوع لپه موجود در ایران را می توان لپه ایرانی دانست. زیرا علاوه بر ظاهر آن، کیفیت بسیار بالایی نیز دارد.
نخود فرنگی (نام علمی: Pisum sativum)، گیاهی از حبوبات است. دانههای نخود فرنگی داخل کیسههایی قرار گرفتهاند و این کیسهها از آنجا که از گل به عمل میآیند و در خود دانههایی را جا دادهاند در واقع نوعی میوه هستند ولی دانههای نخود فرنگی از گیاه بهشمار میآیند.
نخودفرنگی در واقع دانه یا تخم کروی شکل ریزی است که از گیاه نخود سبز به نام (Pisum Sativum) حاصل میشود.
نخود فرنگی از زمانهای قدیم مانند خیلی از سبزیجات برای پختوپز به کار میرفت. این گیاه معمولاً در فصول سرد سال یعنی از شروع زمستان تا اوایل تابستان زراعت و کشت میشود. صرف نظر از این که نخودفرنگی غنی از پروتئین میباشد، مقدار زیادی ویتامین و املاح نیز در آن یافت میشود. از این رو این گیاه دارای فواید تغذیهای بیشماری میباشد.
iranlegume.comمنبع:
لپه به انگلیسی:Split pea
لپه به عربی : بازلاء مقسومه (مقشره)
اولين كسي كه لپه را توليد انبوه كرد چه كسي بود؟
اساسا چرا لپه توليد مي شود؟ لپه چه مزيتي بر نخود دارد؟ چرا به جاي اينكه لپه خريداري و استفاده شود از همان نخود استفاده نكنيم؟ آيا غير از توجيه اقتصادي دليل ديگري براي توليد لپه وجود دارد؟