آیا می دانستید پیتزا در اصل یک غذای ایرانی است؟
تکناز/ از آمدن پیتزا به ایران مدت زیادی نگذشته است ولی به دلیل استقبال ایرانیان٫ خیلی زود این غذا در کشور ما گسترش یافت اما جالب است بدانید پیتزا اصلا یک غذای ایرانی است.
۲۵۰۰ سال پیش سربازان ایرانی در میدان جنگ روی سپر های فلزی خود پیتزا می پختند. آن ها خمیری را روی سپر های خود پهن می کردند سپس مقداری خرما و پنیر(احتمالا سبزی) روی آن می پاشیدند.
سربازان یونانی پختن پیتزا را از ایرانیان یاد گرفتند و آن را به سرزمین های غربی برد ند. این غذا به سرعت در آن سرزمین ها رواج یافت و مورد استفاده قرار گرفت. مردم ایتالیا هم نیز مانند بقیه از این خوراک تازه استفاده کردند.
پیتزا مدت زیادی عذای فقیران بود در این مدت ایتالیایی ها پنیر را از پیتزا حذف کرده بودند و به جای خرما از عسل روغن زیتون و سبزیجات استفاده می کردند.
۱۱۵ سال پیش٫ یک آشپز درباری به نام رافائل اسپوزیتو دوباره پنیر را به پیتزا برگرداند و این بار گوجه را هم به آن اضافه کرد. ملکه مارگریتا (ملکه ایتالیا) از این غذا بسیار خوشش آمد و آرام آرامهمه مردم به آن علاقه پیدا کردند. به این ترتیب پیتزا با پنیر نه تنها در ایتالیا بلکه در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت.
چند سالی است که پلی این غذای خوشمزه به ایران هم باز شده است و البته بهتر است بگوییم پیتزا به زادگاه خود برگشته است.
پیتزا غذایی است به شکل نان گِرد صافی که در فر پخته میشود و معمولاً روی آن را با سس گوجهفرنگی و پنیر میپوشانند؛ به علاوه دیگر مواد دلخواه را هم روی نان اضافه میکنند. پنیری که استفاده میشود معمولاً پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا است. همچنین از مواد مختلفی برای تهیه پیتزا استفاده میشود. (ژامبون، قارچ، زیتون، پیاز، فلفل سبز، گوجه فرنگی و …)
پیتزا به صورت تازه یا یخ زده، به صورت تمام تکه یا بخش بخش به فروش میرسد و یکی از فست فودهای پر طرفدار در اروپا و آمریکای شمالی به شمار میرود.[۱] انواع مختلفی از فر ها برای پخت پیتزا های مختلف به کار می روند. همچنین انواع مختلفی از ظرف ها برای تولید پیتزاهای گوناگون مانند کالزونه و استرامبولی به کار میروند.