درمان میگرن با داروی کتامینمیگرن - سردرد

درمان میگرن با داروی کتامین

محققان در مورد استفاده از کتامین در موارد مربوط به دردهای حاد و مزمن به بررسی پرداختند.

به گزارش خبرنگار مهر، کتامین که به عنوان داروی بیهوشی کاربرد دارد در حال حاضر در بین متخصصان مدیریت درد به عنوان یک شیوه مفید در درمان میگرن های حاد و دردهای مزمن مورد توجه قرار گرفته است.

در مطالعه جدید، مایکل ردی، متخصص سردرد از موسسه سلامت اسکات اند وایت تکزاس، نشان داد که مصرف اسپری دماغی ۲۵ میلیگرمی کتامین موجب کاهش شدت حمله میگرن می شود و مصرف ۱۰ تا ۵۰ میلیگرم برای پیشگیری از پیشروی درد مطمئن است.

بعلاوه تحقیقات این متخصص نشان می دهد که کتامین بر افسردگی هم تاثیر دارد، چراکه غالبا در افراد مبتلا به شرایطی نظیر میگرن، این حالت روحی و روانی دیده می شود. به گفته ردی، ۵۰ میلیگرم اسپری دماغی کتامین در بهبود افسردگی مقاوم به درمان موثر است.

البته وی تاکید می کند که این دارو باید با دقت تجویز شود، چراکه استفاده از آن برای همه مناسب نیست.

درمان میگرن با داروی کتامین

 


تامین داروی تضعیف کنندهٔ سلسله اعصاب مرکزی و هوشبری است.[۲] این دارو در سال ۱۹۶۳ به عنوان جایگزینی برای فن‌سیکلیدین و برای مصرف در دامپزشکی تولید شد.[۳] در مقایسه با برخی دیگر از داروهای هوش‌بری، کتامین کم‌خطرتر است چون تنفس و گردش خون را متوقف نمی‌کند و عق زدن غیر ارادی (gag reflex) را از کار نمی‌اندازد.

کتامین در انسان آثار توهم‌زا ایجاد می‌کند و به این علت در پزشکی استفاده‌ٔ کمی دارد، اما همچنان در دامپزشکی برای هوشبری رایج است. کتامین برای این آثار توهم‌زا مورد مصرف تفریحی قرار می‌گیرد.
روش‌های مصرف

مصرف پزشکی کتامین به روش تزریق وریدی یا عضلانی است. برای مصرف تفریحی علاوه بر اینها به روش استنشاقی هم استفاده می‌شود.
مکانیسم اثر

کتامین مانند فن سیکلیدینها عمل می‌کند. کتامین با بلوک گیرنده‌های گلوتامات ناحیه تالاموس مغز مانع انتقال پیام درد به سیستم لیمبیک می‌شود.
آثار و عوارض جانبی

آثار کوتاه‌مدت کتامین شامل توهم، احساس انفکاک از خود و دنیای اطراف، تغییر درک از وضعیت فیزیکی بدن، خوددگربینی، روان‌آشفتگی (دلیریوم)، احساس غوطه‌ورشدن، احساس غیرواقعی بودن دنیای اطراف (derealization)، دیدن رویاهای واضح و خطاهای ادراک و بینائی است. در دوزهای بالا و قبل از بیهوشی کامل، کتامین حس انفکاک شدید از دنیای اطراف ایجاد می‌کند که به کاف-چاله (K-hole) معروف است.

تا سال‌ها دانشمندان عوارض جانبی درازمدتی برای کتامین سراغ نداشتند، اما تحقیقات علمی جدید در اوائل دههٔ ۲۰۱۰ میلادی رابطه‌ای میان مصرف کتامین و نارسایی‌های شدید کلیه و مثانه گزارش کرده‌اند. [۴]

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *