آیت الله حکیم خواستار فراگیری زبان عربی شد
یکی از مراجع تقلید نجف اشرف تاکید کرد که شیعیان برای فهم بهتر قرآن و احادیث باید زبان عربی را فراگیرند.
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع تقلید نجف اشرف در دیدار با جمعی از شیعیان ترک زبان ساکن کشورهای اروپایی بر ضرورت التزام به مسائل دینی و اخلاقی تاکید کرد و گفت: شیعیان باید به سیره رسول اکرم (ص) و ائمه معصوم (ع) تمسک کنند، سفیران تشیع و اسلام حقیقی در کشورهای غربی باشند و به امانتداری، درستکاری و اعتدالگرایی ملتزم شوند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: انجام واجبات شرعی، حضور در مجالس اهل بیت (ع) و زیارت عتبات مقدس موجب تقویت ریشه ایمانی و دینی انسان میشود.
حضرت آیت الله حکیم خاطرنشان کرد: عربی، زبان قرآن، احادیث رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) و ادعیه است بنابراین شیعیان برای اطلاع بهتر از فرهنگ و تعالیم اسلامی باید زبان عربی را فراگیرند.
وی در پایان از خداوند متعال آرزوی قبولی عبادات و دوری دشمنان از شیعیان را مسالت کرد.
آموزش زبان عربی در ایران
شیوهٔ آموزش رسمی زبان عربی، همواره بحثبرانگیز بوده است. چندگانگی میان آموزش زبان نوین استاندارد عربی، زبان کلاسیک عربی (قرآنی) و گویشهای عربی در ایران هست. از آنجا که برنامه و سیاست رسمی از آموزش عربی در ایران، یادگیری و آشنایی با متون دینی اسلامی است، گرایشها به زبان کلاسیک عربی (قرآنی) بیشتر است و زبان نوین استاندارد عربی در مدرسهها آموزش داده نمیشود، حال اینکه این زبان، کاربرد رسمی در کشورهای عربی دارد.[۵] زبان نوین استاندارد عربی یاگویشهای پرکاربرد عربی در ایران، از سوی آموزشگاههای خصوصی یا دیگر نهادهای فرهنگی وابسته به کشورهای عربی در ایران، آموزش داده میشود.
در ایران تا پایانِ سدهٔ چهاردم هجریِ قمری نویسندگانی بودهاند که در زمینهٔ عرفان و الاهیّات و تفسیر به این زبان کتاب نوشتهاند «و چه بسا هنوز نیز مینویسند.»[۳] از حمید عنایت (۱۹۳۲–۱۹۸۲) بهعنوان نخستین کسی نام میبرند که دربارهٔ «بایستگی پیوستگی فکری-فرهنگی ایران با جهان عرب» و «آشنایی با دگرگونیهای علمی-شناختی آنان» سخن گفته و نوشته است.[۶][۷] دربارهٔ او گفتهاند که «به زبان عربی نیز میخواند و پس از آنکه یک سال در دانشگاه خرطوم (سودان) تدریس کرد عربی حرف زدن را نیز آموخت.»[۸]
آذرتاش آذرنوش پژوهشگر و دانشگاهی برجستهٔ ایرانی در زبان و ادبیات عربی نوین است. او نخستین ایرانی است که دکترای زبان عربی گرفت.
ناصر فکوهی در ۲۴ آبان ۱۳۹۳ / ۱۵ نوامبر ۲۰۱۴ بیان داشت که اغلب نخبگان ایرانی، زبان فارسی را «بسیار اندک میشناسند» و گفت «از زبان عربی تقریباً هیچ چیز نمیدانند و آن را تحقیر میکنند.» و آن را همانند خوارشمردن زبان یونانی باستان یا لاتین نزد یک فرانسوی دانست.[۹]