عبدالناصر همتی رئیس جدید بانک مرکزی ایران متولد 1336 و اصالتا همدانی است. او به پدر بیمه در ایران معروف است و دکترای اقتصاد دارد.
او با رتبه یک دوره کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه تهران را آغاز کرد؛سپس در همان دانشگاه فوق لیسانس خود را دریافت کرد و درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کرد و به اتمام رساند. عبدالناصر همتی دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و یکی از معدود استادان تدریس کننده اقتصاد کلان و اقتصاد انرژی در دانشگاههای ایران است. وی، با 61 سال سن (در سال 97)، درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کردهاست.او عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است.
دکتر عبدالناصر همتی مشهور به پدر بیمه خصوصی ایران (زاده ۱۳۳۶ در کبودراهنگ، استان همدان) مدیر ارشد اقتصادی و سیاسی ایرانی است. او دکترای اقتصاد داردو استاد دانشگاه تهران است؛ همتی همچنین کارشناس رسمی دادگستری در امور سرمایهگذاری، پولی و اعتباری است. او به مدت ۵سال در زمان حسن روحانی عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود. از او به عنوان پدر بیمه خصوصی ایران یاد میشود.او برای پنج سال پیاپی مدیریت بیمه اتکایی آسیا را بر عهده داشتهاست.[۶] او از معدود مدیران ایرانی است که در دولتهای سازندگی، اصلاحات و بهار سمتهای مهم داشته است.
او از سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ به مدت ۱۲ سال رئیس پیشین بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بود. عبدالناصر همتی پس از ۷ سال مدیرعاملی بانک سینا، در ۸ مهر ۱۳۹۲، با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی (علی طیبنیا) و تأیید مجمع عمومی بانک ملی به عنوان مدیرعامل بانک ملی ایران انتخاب شد و و جایگزین فرشاد حیدری در بانک ملی ایران شد.[۷] و در ادامه برای بار دوم با حکم طیب نیا، به ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.[۸] وی درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کرد و به اتمام رساند.]
در دوره مدیریت او بر بیمه، هرجومرجهای بیمهای دهه شصت و هفتاد از بین رفت و آرامش بر اوضاع بیمه حاکم شد.
او دکترای اقتصاد دارد و برای پنج سال پیاپی مدیریت بیمه اتکایی آسیا را نیز بر عهده داشته است. سوابق کاری و کارنامه مدیریتی او باعث شده بود، هر بار که اوضاع اقتصاد کشور بحرانی و عملکرد بانک مرکزی کشور با مشکل مواجه میشد، نام او در میان اصلیترین گزینههای ریاست بانک مرکزی برای سر و سامان دادن به امور بر سر زبانهای بیفتد.
همتی پیشتر ۱۲ سال پیاپی از سال ۷۳ تا ۸۵ رئیس بیمه مرکزی بود که نهادی از نظر نظارت و سیاستگذاری شبیه به بانک مرکزی است. او ۷ سال نیز مدیرعامل بانک سینا بود. طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم او را در سال ۹۲، به ریاست بانک ملی برگزید، اما پس از بحرانی که بر سربرخی حواشی، دامن بیمه مرکزی را گرفت، همتی را به بیمه مرکزی منتقل کرد.