خواص هاکال (قارچ کوهی – قارچ وحشی )
هاکال قارچی است که به صورت وحشی می روید و بسیار خوشمزه است. همچنین خواص درمانی زیادی دارد.
در چنوب استان فارس و شهرستان های زرین دشت و داراب به وفور وجود دارد
در این منطقه به آن هکل نیز گفته می شود
در ادامه عکس هایی از هاکال را مشاهده می کنید
هاکال معمولا در اسفندماه و فروردین ماه و بعد از بارندگی می روید
هاکال در زمین می روید و بعد از بزرگ شدن سر از خاک بیرون می آورد که در تصاویر این مسأله مشهود است
از آنجائی که هاکال در زمین می روید و نشانه های زیاد ندارد پیدا کردن آن مهارت زیادی می خواهد
در فیلم زیر پیدا کردن هاکال نشان داده شده است
قارچها دستهای جداگانه از یوکاریوتها را تشکیل میدهند و نه گیاه هستند و نه جانور. سلسله قارچان (Fungi) سلسلهای از هوهستهایها است که در دیوارهٔ یاختههای آنها کیتین وجود دارد و توان نورآمایی (photosynthesis) ندارند.[۳] نام دیگر قارچ در فارسی سَماروغ بودهاست. مردم عادی به آن «کلاه دیوان» و «چتر مار» هم میگویند.
قارچها همگی دگرپرورده (هتروتروف یا دگرخوار) بوده و برای رشد و تکثیر به ترکیبات آلی برای دریافت انرژی و کربن نیاز دارند. قارچها هوازی یا ناهوازی اختیاری هستند. اکثر قارچها گندروی (ساپروتروف) بوده، در خاک و آب به سر میبرند و در این نواحی، بقایای گیاهی و جانوری را تجزیه میکنند. قارچها مانند باکتریها در تجزیهٔ مواد و گردش عناصر در طبیعت دخالت داشته، حائز اهمیتند. علم مطالعهٔ قارچها را قارچشناسی نامیده و علم مطالعهٔ قارچهای انگل برای انسان را قارچشناسی پزشکی گویند (این انگلها بیماریهای زیادی به وجود میآورند).
قارچها تأثیرهای زیاد و متفاوتی در طبیعت دارند. گونهای از قارچها با تخمیر انگور آن را تبدیل به شراب میکند. گونهای دیگر انگورها را بر روی تاک میکُشد. گونهای دیگر باعث سیاه شدن رنگ کاشیهای حمام میشود و گونههای دیگر قارچ، باعث ایجاد یا درمان بیماری میشوند یا باعث پوسیدگی چوب یا رویش دوبارهٔ ریشهٔ گیاه میشوند.[۴] قارچها بر خلاف گیاهان نمیتوانند خوراک خود را تولید کنند؛ بنابر این برای ادامهٔ زندگی ناچارند مصرفکننده باشند (هتروتروف).[