نامزدم خسیس است / خوشبختی با نامزد خسیس ممکن است؟
برترین ها/ به تازگی نامزد کردهاید، منتظرید نامزدتان با یک تیپ حسابی وشیک دنبالتان بیاید، البته هنوز به خاطردسته گل بیرمقش در شب خواستگاری دلخورید اما با خودتان میگویید دسته گل مهم نیست، مهم این است که دوستم دارد. میآید، اما باز همان شلوار رنگ و رو رفته عهد بوق و همان کت چهارخانه را که از روز اول تا شب خواستگاری هربار تنش بود، پوشیده است. راه میافتید. اولین گردش دو نفریتان در دوران نامزدی است اما به بدترین خاطره عمرتان تبدیل میشود.
وقتی به خانه برمیگردید، هم خسته و کوفتهاید، هم گرسنه وعصبانی. همان روز است که درکمال تعجب میفهمید دست نامزدتان، سخت به جیبش میرود. تاکسی نمیگیرد. میگوید: «پیاده برویم هوا بخوریم.» آخر شب هم درحالی که هردوگرسنهاید میگوید: «میریم خونه یه چیزی میخوریم.» آن اوایل دلتان نمیآید بگویید خسیس است اما تکرار رفتارهای عجیبش کلافهتان میکند. ازدواج با آدم خسیس یعنی سوءتغذیه، گرفتاری در کشمکش مداوم به خاطر پول، انزوای اجتماعی و خیلی موارد آزاردهنده دیگر. پس میارزد به جای اینکه خودتان را به آن راه بزنید، شش دانگ حواستان را جمع کنید تابه یک عمر عذاب، بله نگویید.
این درد بیدرمان است. . .
اجازه بدهید همین اول داستان، آخرش را بگوییم وآن هم اینکه خساست درمان ندارد یعنی نمیشود فردی را که خسیس است، با رواندرمانی و حتی قرص و دارو به فردی دست و دلباز تبدیل کرد. بنابراین تشخیص این ویژگی آن هم در زمان درست خودش میتواند در روند تصمیمگیری برای ازدواج و چه بسا سرنوشت شما، بسیار موثر باشد.
باید بدانید آدم خسیس همان کسی است که یک عمرزندگی خود و دیگران را قربانی روزمبادا میکند. برای او فرقی ندارد که چقدر پول پسانداز کرده است چون هر چه پس انداز کرده باشد، باز قصد خرج کردنش را ندارد. او بهطور افراطی و بیمارگونهای صرفهجوست و میخواهد تا جای ممکن ازهزینههای لازم و غیر ضروری کم کند که این کم کردن دائم از هزینهها در زندگی مشترک میتواند منجر به سوء تغذیه در فرزندان، تنشهای مداوم بین زن و شوهر و حتی آبروریزی و انگشتنما شدن در میان فامیل و آشنایان شود. پس برای کشف خسیس بودن یا نبودن نامزدتان کاملا جدی باشید.
مسابقات ملی چشم و همچشمی با حضور اسکروچ؟!
لازم است همین ابتدا اشاره کنیم که یک مرز باریک اما محسوس، بین مدیریت پول و خساست وجود دارد و نباید این موارد را باهم اشتباه گرفت. کسی که هر دو سال یا حتی سه سال یکبار هم مبلمان منزلش رابه درخواست همسرش عوض نمیکند، خسیس نیست. کسی که از همسرش میخواهد به جای سفر به خارج از کشور به دلیل کمبود بودجه، راهی نمک آبرود شوند هم خسیس نیست چون برای اکثر افراد طبقه متوسط اجتماع بهطور مداوم خرید کردن یا به سفرهای خارجی رفتن عملا ممکن نیست. پس لطفا مخالفت نامزدتان با خرج کردن بیش از حد یا بریز و بپاش به دلیل شرکت در مسابقات ملی چشم و همچشمی را خساست تعریف نکنید.
خسیس کسی است که پول دارد اما نمیخواهد به پولهایش دست بزند. این فرد اگر صدها میلیون تومان هم در حسابش پول باشد ممکن است بر سریک ۵۰۰ تومانی زمین را به آسمان بدوزد. اوحتی در سیرکردن شکم فرزندش تردید دارد و ممکن است بخواهد از غذای کودکش بزند تا بتواند بیشتر صرفهجویی کند. پس خست یک رفتار بیمارگونه است که با سختگیری بیش از حد و آزاردهنده همراه است. توجه داشته باشیم اینکه باتوجه به شرایط اقتصادی امروز افراد سعی میکنند از هزینههای زندگی تا جای ممکن کم کنند نشانه خست نیست بلکه خست وقتی خودش را به صورت گل درشت نمایش میدهد که فرد مورد نظر پول کافی دارد اما خرج کردن برایش سخت و گاهی غیرممکن است.
نگهبان بانک اشیا!
فرد خسیس به نگهداری همهچیز علاقهمند است؛ از جوراب کهنهای که سوراخش را بارها دوختهاند تا قوطی رب، سطل ماست و تهماندههای مدادرنگی دوران دبستانش. ترس از آینده، فقر و مشکلات مالی باعث میشود که این افراد هرگز نتوانند یک زندگی عادی و به دور از نگرانی را تجربه کنند. نکتهای که وجود دارد این است که معمولا خسیسها مثل وسواسیها عمل میکنند و بسیاری از افراد وسواسی، خسیس هم هستند. این افراد از هر شی با ارزش و بیارزشی مثل یک نگهبان شبانهروزی با حواس جمع، سالها نگهداری میکنند.
کادو نخر است!
یکی از بارزترین نشانههایی که افراد خسیس در دوران نامزدی از خودشان نشان میدهند، خست در نوع کادو خریدنشان است. فرد مورد نظر تا جای ممکن از هدیه خریدن طفره میرود اما اگر هدیهای هم بخرد هدیهاش کمارزش و نامرسوم است ضمن اینکه اغلب چیزهایی میخرد که یک عمر کار کند و ماندگاریاش بالا باشد. با این اوصاف اگر به خسیس بودن نامزدتان شک دارید و میخواهید بفهمید خسیس هست یا نه باید بیشتر از دوستان و نزدیکانش پرسوجو کنید و با خودش درباره خرید کردن یا مسافرت کردن صحبت کنید و روی عقایدش دقیق شوید.
نشانه دیگر اینکه وقتی با فرد خسیس به گردش میروید یا در رفت و آمدهای دوران نامزدی هستید، او معمولا کمهزینهترین محلها را انتخاب میکند و سعی دارد قانعتان کند که این صرفهجویی لازم است. اگر بخواهید نوشیدنی بخورید خیلی سخت به کافیشاپ رفتن راضی میشود و فکر میکند همان کنار خیابان میشود سروته قصه را هم آورد. او رستورانها را نمیشناسد و توجیهات عقلانی زیادی را برایتان ردیف میکند تا خسیس بودنش را توجیه کند.
روابط اجتماعی؟ نفرمایید. . .
فرد خسیس از آنجا که بدون محاسبه هزینهها قدم از قدم برنمیدارد، رفت و آمدهای فامیلی و خانوادگی را دوست ندارد. این افراد دوستان محدودی دارند و از همان دوستان محدود هم ترجیحا با تلفن احوالپرسی کرده و میلی به رفت و آمد با آنان ندارند بنابراین اگر شما دارای روابط اجتماعی زیاد و خواستار یک زندگی با روابط گسترده فامیلی و دوستانه هستید با هیچ معجزهای نمیتوانید در کنار فرد خسیس دوام بیاورید. به فرض محال کسی مهمان خانهتان شود از همان لحظه که بخواهید میوه بخرید تا آنجا که برنج پیمانه کنید اعصابخردیها آغاز میشود و تا لحظه رفتنشان و غر زدن از حیف شدن باقیمانده غذاها ادامه دارد.
آموزش ممنوع
فرد خسیس هیچ نوع سرمایهگذاری مالی با زمان بازده طولانی را نمیتواند بپذیرد بنابراین اگر فرد پدرخانواده باشد، بهطور مثال با صرف هزینه برای دانشگاههای غیردولتی آن هم به مدت چهار سال از اساس مخالف است. یکی از مهمترین مشکلات در زمان زندگی مشترک با این افراد، مربوط به فرزندان آنهاست چون این روزها کسب هر آموزش و مهارتی به هزینه نیاز دارد و این هزینه همان چیزی است که اوقات فرد خسیس را تلخ کرده و باعث درگیریهای فرساینده بین او و فرزندانش میشود. پس در مورد ازدواج با مرد خسیس آیندهنگر باشید.
خرید با اعمال شاقه
اگر بخواهید با فرد خسیس راهی خرید شوید باید باید توانایی گذر از هفت خوان رستم را داشته باشید. اولین مرحله سختی که پیش رو دارید قانع کردن فرد موردنظر به لزوم این خرید است که دیگر بستگی به هنر خودتان دارد که چطور بتوانید از خریدتان دفاع کنید و پشت این اقدام چقدر منطق نهفته باشد؟! مرحله بعد هم این است که از کجا خرید کنید که به اندازه کافی ارزان باشد. او حتی از نگاه کردن به پاساژهای شیک و دیدن ویترینهایشان میترسد اما از همه اینها سختتر خوان آخر است یعنی همان خوان بیسروته چانهزنی.
در این خوان که اغلب خیلی هم طول میکشد و اعصاب بسیار قوی برای تحملش نیاز هست، همسر محترم دقایق طولانی به بحث با فروشنده درباره کیفیت جنس مورد نظر و تمام جوانب دیده و نادیدهاش میپردازد. روی پایین آوردن قیمت تمام تلاش و همتش را میگذارد و درنهایت هم اصلا بعید نیست شما را دست خالی از مغازه برگرداند؛ بنابراین اگر از آن دسته افرادی هستید که به خرید به عنوان یک لذت بیرقیب نگاه میکنند، فکرش را هم نکنید که با شخصی که حتی دارای رگههای خساست است، ازدواج کنید.
اعتراف بدون مشکل؟
گفتوگو درباره مسائل مالی با فرد خسیس اغلب یک چالش بینتیجه است. اگر بخواهید با این افراد درباره توقعات مالیتان حرف بزنید علائم استرس در آنها پدیدار میشود و چهبسا معمولیترین گفتوگوهایتان درباره موضوعات مالی به دعوا و جاروجنجال بکشد. خلاصه بازجوهای خبره هم نمیتوانند از این افراد در مورد توان مالیشان حرف راست را بیرون بکشند. البته یک دلیل واضح برای این طفره رفتنها ، ترس از نقشهای است که ممکن است بخواهید برای پولهایش بکشید.
تعطیلی بهداشت و درمان
یکی از معضلات زندگی با فرد خسیس عدم تمایل به هزینه کردن در بخش سلامت و درمان است. این افراد علاوه براینکه حاضر نیستند برای سرووضع ظاهری خود و همسرشان هزینه کنند، برای سلامت و درمان هم به سختی هزینه میکنند. بسیاری از این افراد مراجعه به دندانپزشک، مشاور و روانشناس را ولخرجی میدانند. استفاده از داروهای تقویتی از نظر فرد خسیس توجیه منطقی ندارد و اگر بخواهید به این دلیل از آنها پول بگیرید، باز هم با وضعیت بغرنجی مواجه خواهید شد.
ناخنخشکی در احساسات؟
– فرد خسیس درصورتیکه وسواسی هم باشد، اصولا آدمی خشک و بیانعطاف است، به زمان اهمیت میدهد و بسیار مقرراتی است. معمولا اگر هدفتان از ازدواج تجربه روابط گرم عاطفی است، باید از ازدواج با فرد خسیس صرفنظر کنید. کسی که تمام حواس و حساسیتهایش روی مسائل مالی متمرکز شده و در این مورد به خودش و شما سخت میگیرد، نمیتواند روابط عاطفی گرمی داشته باشد، ضمن اینکه پیش آمدن دلخوریهای مداوم در زندگی با این افراد، ردخور ندارد.
– پول شمردن و حساب و کتاب کردن از معدود تفریحات افراد خسیس است. آنها از این کار لذت میبرند همانطور که وسواسیها هم به شمارش علاقهمندند و این کار را به تناوب تکرار میکنند.
– تی بخواهید از میزان درآمد نامزدتان پرسوجو کنید، او هیچ رغبتی به جواب دادن نشان نمیدهد، لحن صدایش آرام شده و دست و پایش شل میشود.
– افراد خسیس همانطور که در بذل و بخشش پولهایشان به قول معروف ناخن خشکند، در زمینه ابراز احساسات هم دست و دلباز نبوده و در محبت کردن هم صرفهجویی میکنند.
– اگر دیدید نامزدتان زیادی حساب و کتاب میکند و وقت زیادی را به این کار اختصاص میدهد، میتوانید با حساسیت بیشتری رفتارهایش را درمورد مسائل مالی دنبال کنید چون شاید خسیس باشد.
حرف آخر. . .
از مجموع آنچه گفته شد چنین برمیآید که زندگی با فرد خسیس زندگی شاد و آرامی نیست. شاید بتوان گفت افراد خسیس نزدیکترین روحیه را به افراد وسواسی دارند و از این لحاظ همراهیشان در طول زندگی مشترک نیاز به صبر و انعطاف زیادی دارد. با همه اینها اگر به هر دلیلی در دوران نامزدی به خست همسرتان پی بردید اما باز هم به ازدواج با او مصر بودید، میتوانید با کمک گرفتن از روانشناسان و دفاتر مشاوره این وجه شخصیتی همسرتان را تا حدودی تعدیل کنید اما همانطور که گفتیم باید بدانید خساست درمان قطعی ندارد.