استخدام نیرو مسلط به زبان عربی در قم
به یک نیروی خانم ترجیحا مسلط به زبان عربی در قم نیازمندیم.
پذیرش حضوری
متقاضیان واجد شرایط میتوانند با شماره تلفن زیر تماس حاصل نمایند.
تلفن: ۰۲۵۳۷۷۴۱۷۹۳
معرفی رشته زبان عربی
زبان عربی کلید فهم فرهنگ قرآنی و اسلامی است و بهترین وسیله ارتباط میان کشورهای اسلامی به شمار میرود، چراکه زبان اول جهان اسلام است. علاوه بر عوامل دین، قواعد دستوری استوار، سهولت و روانی در بیان، داشتن واژگان و مترادفات فراوان و توانایی در بیان انواع معانی وارائه انواع الفاظ مناسب معادل برای مفاهیمی که از زبان های دیگر وارد میشوندو…موجب گسترش و نفوذ واژه ها و ترکیبات عربی در زبان فارسی گردید، لذا برای تسلط بر زبان و ادبیات فارسی نیز بدان نیازمندیم.
زبان و ادبیات عرب از زمان ظهور اسلام تا به امروز نظر دانشمندان و اساتید مسلمان ایرانی را به خود معطوف داشته و موجب پدید آمدن آثار و تالیفات نفیسی شده است. با توجه به این نکات و نیاز مبرم و حیاتی دانشگاه های کشور به اعضاء هیئت علمی در زبان عربی و احتیاج موسسات و وزارتخانه های متعدد به مدرسان و محققان و مترجمان برجسته امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دوره دکتری فراهم شده است.
توانایی های لازم(معرفی رشته زبان عربی)
در رشته زبان و ادبیات عرب همچون سایر رشته های دانشگاهی علاقه، شناخت و پشتکار شرط لازم است اما برای موفقیت داشتن پایه قواعدی قوی، تمرین مداوم برای بهبود لهجه عربی و آشنایی نسبی با زبان های عامیانه ی عربی و رغبت برای یادگیری ادبیات و مضامین دروس تخصصی از جمله تجزیه و تحلیل جملات نیاز اصلی است.
گرایش و عناوین امتحانی رشته زبان و ادبیات عرب در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری:
این رشته در مقطع کارشناسی ارشد تحت عنوان مجموعه زبان عربی شناخته میشود.
زبان عربی در مقطع کارشناسی ارشد دارای سه گرایش است :
1-زبان و ادبیات عربی ، 2-مترجمی زبان عربی ، 3-آموزش زبان عربی
در گرایش زبان و ادبیات عربی دانشجویان دروس ادبیات که شامل مقاله نویسی، علوم بلاغی، متون نظم و نثر،تاریخ ادبیات و … است را میگذرانند و با تاریخ ادبیات و متون ادبی شنا میشوند.
در گرایش مترجمی نیز علاوه بر مباحث مشترک دانشجویان، دروسی شامل فنون و روش های ترجمه،مبانی نظری ترجمه، ترجمه شفاهی همزمان، واژه شناسی و معادی گزینی در ترجمه را میگذرانند که در نهایت موجب تبحر در ترجمه که شامل فارسی به عربی و عربی به فارسی است می شود.
گرایش آموزش زبان عربی برای اولین بار در دانشگاه تربیت مدرس در سال تحصیلی 93-92 دانشجو پذیرفت که میتوان گفت میان رشته ای میباشد و به مباحث روانشناسی و جامعه شناسی زبان و نظریات جدید آموزش زبان میپردازد. از مهم ترین ویژگی های این گرایش جدید پرداختن به مهارت های چهارگانه آموزش زبان از جمله گوش دادن،سخن گفتن،خواندن، و نگارش و ضعف دانشجویان در این زمینه است.
عناوین امتحانی مقطع کارشناسی ارشد(معرفی رشته زبان عربی) عبارتند از:
-زبان عمومی و تخصصی(انگلیسی)،
صرف و نحو،3-معانی و بیان وبدیع(بلاغت)
تاریخ ادبیات،
-ترجمه و اعراب گذاری متون ادبی،
ترجمه عربی به فارسی و بالعکس
همچنین در دوره دکتری زبان و ادبیات عرب دو گرایش دارد :
1-زبان و ادبیات عرب
2-مطالعات ترجمه عربی
عناوین دروس امتحانی دوره دکتری نیز عبارتند از:
1-مجموعه دروس تخصصی در سطح کارشناسی شامل(ترجمه متون-صرف،نحو و مهارت های زبانی-علوم بلاغی(معانی،بیان و بدیع)
کارشناسی ارشد شامل(تاریخ ادبیات عربی-نظم و نثر قدیم و جدید عربی)
2-استعداد تحصیلی
3-زبان عربی
طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد:
طول دوره کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب 2سال است.
طول دوره تحصیل مقطع دکتری:
طول دوره دکتری زبان و ادبیات عرب دو سال ست. انتخاب و دفاع از رساله مطابق مقررات آموزشی مصوب شورایعالی برنامه ریزی خواهد بود. هر یک از دروس دوره دکتری علاوه بر تدریس مواد درسی، دارای یک مقاله تحصیلی به زبان فارسی و عربی خواهد بود که آنرا استاد هر درس به تناسب موضوع معین خواهد نمود و تعداد صفحات ای مقاله با نظر و توافق استاد و دانشجو خواهد بود.
موقعیت شغلی وبازار کار فارالتحصیلان(معرفی رشته زبان عربی):
مهمترین و اساسی ترین مرکز جذب فارغ التحصیلان (معرفی رشته زبان عربی)وزارت آموزش و پرورش است. فارغ التحصیلانی که تسلط کامل بر این زبان را دارند می نوانند در آزمون های اداره فنی قوه قضائیه شرکت کرده و با موفقیت در این آزمون به عنوان مترجم رسمی دادگستری مجوز تاسیس دارالترجمه بگیرند. همچنین فارغ التحصیلان میتوانند به عنوان مترجم در سفارت خانه های کشور های عربی،وزارت خانه های کشور و همچنین مترجم و رایزن فرهنگی در سازمان حج و زیارت مشغول به کار شوند.
کار در دفتر روزنامه ها، نشریات، مجلات و موسسات فرهنگی و پژوهشی به عنوان محقق و مترجم یکی دیگر از زمینه های شغلی این رشته است. افرادی نیز که مایلند جذب مشاغل آزاذ شوند،می تواتند به ترجمه کتاب های عربی بپردازند چراکه بازار کتاب ما نیاز مبرمی به مترجمانی دارد که به زبان عربی و کار ترجمه مسلط باشند.
دروس مقطع کارشناسی ارشد(معرفی رشته زبان عربی):
آشنایی با کامپیوتر
مقاله نویسی و محاضره
تاریخ ادبیات از دوره جاهلی تا پایان اموی
متون نظم و نثر از دوره جاهلی تا پایان اموی
متون علمی اسلامی
صرف و نحو1
تاریخ ادبیات از سقوط بغداد تا دوره معاصر
متون نظم و نثر از سقوط بغداد تا دوره معاصر
معنی و بیان و بدیع
تاریخ ادبیات از دوره عباسی تا سقوط بغداد
روش تحقیق و سمینار مسائل علمی مربوط به رشته مربوطه
تاریخ ادبیات دوره معاصر
متون نظم و نثر دوره معاصر
صرف ونحو2
دروس مقطع دکتری:
متون نظم و نثر دوره جاهلی و اموی
تحقیق در مباحث صرفی و نحوی
متون علمی-منطق عرفان کلام
بررسی متون ادبی و تاریخی به زبان انگلیسی
متون نظم و نثر عباسی و دوره فترت
تحقیق در مباحث بیان و عروض عالی ادب اندلس متون نظم و نثر معاصر
رساله 1 و2