ترفندهای همسرداری : مردان این ترفندهای همسرداری را نمی دانند!
امروزه یکی از مهم ترین مشکلات خانواده ها نداشتن مدیریت صحیح همسرداری در زندگی است؛ بسیاری از اختلافات، چالش ها و مشاجرات که مقدمه فروپاشی خانواده هاست، ناشی از نداشتن الگوی صحیح همسرداری در اداره خانواده است.
نبض ما– زن و شوهر می بایست با شناخت توانمندیها، تفاوتها و حساسیت های یکدیگر، بتوانند به نیازهای جسمی، عاطفی، روانی و جنسی طرف مقابل پاسخ دهند، بطوری که هر دو احساس رضایت خاطر نموده به آرامش نسبی دست یابند.
آموزش همسرداری
آموزش همسرداری علمی است که تمام کسانی که علاقه مندند که رابطه ای عاشقانه و عاقلانه ای رو تجربه کنند باید بیاموزند. با اینکه قدرت هوش و یادگیری به طور طبیعی در ما وجود داره ما برای یادگیری ریاضی، علوم، فیزیک می دانیم که نیاز به آموزش داریم. اما فکر می کنیم که برای وارد شدن به زندگی مشترک نیازی به آموزش نیست.
پیش نیاز آموزش همسرداری این است که ما بپذیریم زندگی زناشویی یک انتخاب است و این انتخاب هرگز بر روی ژن های ما برنامه ریزی نشده و ما نیاز داریم که بیاموزیم و اطلاعات لازم را کسب کنیم.
ما فکر می کنیم که چون به رشد جسمی و بلوغ جنسی رسیده ایم آمادگی ازدواج را پیدا کردیم. ما فکر می کنیم که می دانیم چطور باید با همسرمان رفتار کنیم و به چگونگی داشتن یه زندگی بلند مدت آگاهیم. به همین دلیل است که ما برای یادگیری درس فارسی، علوم و … آموزش را لازم میدانیم ولی برای یادگرفتن اینکه چطور باید یک رابطه ی مشترک را اداره کرد کمتر احساس نیاز به آموزش می کنیم. باید بدانیم و بپذیریم که همسرداری یک آموزش است و نیاز به یادگیری دارد.
روشهای همسرداری موفق
نکات زیر به شما کمک خواهد کرد که در زندگی همسر موفقی باشید.
همسرداری موفق می گوید که شاد بودن همیشه ارزشمند است، پس سعی کنیم خود را خوشحال و سرحال نشان دهیم تا خستگی را از تن شریک زندگی خود دور کنیم.
مسائل را منطقی و درست بررسی کنیم و بجای منافع شخصی، مصالح زندگی مشترک را در نظر بگیریم و بیطرفانه قضاوت کنیم.
از همسرمان آن قدر انتظار داشته باشیم که بتواند به انتظارات پاسخ بدهد.
با به یاد آوردن لحظات شیرین زندگی بدبینی را از خود دور کنیم، به رفتارهای خوب همسرمان بیشتر بیندیشیم و جنبههای خوب زندگی را فراموش نکنیم. همسرداری نیاز به دقت و توجه ویژه دارد.
اگر رفتار همسرمان را خوشایند نمیدانیم، بهتر است با حوصله و تأمل و در شرایط مناسب او را از چگونگی رفتارش آگاه کنیم. نسبت به رفتار با همسرتان در مواقع تنش اگاه باشید.
داشتن نگاه خوشبینانه به زندگی و اطرافیان باعث ایجاد آرامش و بذل محبت و عاطفه میشود.
درک متقابل موجب ایجاد تفاهم میشود و یکدلی در زندگی زناشویی و همسرداری می شود.
یکی از مهم ترین کارهایی که در همسرداری باید انجام شود گوش دادن به حرفهای طرف مقابل است. هنگامی که همسرمان با ما صحبت میکند، حتی الامکان به چشمان او نگاه کنیم و یا با اشاره و سرتکان دادن نشان دهیم که به حرفهای او توجه داریم.
هر یک از همسران باید حق داشته باشند نظر و پیشنهاد خود را بیان کنند. با مشورت کردن، راه رسیدن به زندگی سالم کوتاهتر میشود.
برای رفتارها و صحبتهای همسرمان ارزش قائل شویم و با یادآوری موقعیتهای موفق گذشته او را تشویق کنیم تا آینده بهتری داشته باشد.
آنقدر صمیمی باشیم که پیشرفت و ترقی همسرمان یکی از آرزوهای ما باشد، در حقیقت اولین کسی که از این پیشرفت سود میبرد ما هستیم.
سعی کنیم با همسر خود درباره مسایل مختلف گفتگو کنیم. صحبت کردن بهترین راه آگاهی از افکار و احساسات همسر میباشد.
مطمئن باشید همسرداری موفق بدون راستگویی امکان پذیر نمی باشد. صداقت و راستی از بهترین سرمایههای زندگی مشترک است. هرگز نباید به دروغ و نیرنگ متوسل شویم حتی اگر حقیقت به نفع ما نباشد. فراموش نکنیم که دروغ پایههای زندگی را سست میکند.
عدم توجه به روابط زناشویی موجب ایجاد مشکلات مختلف خانوادگی، روحی و روانی برای هر یک از طرفین میشود و زندگی را با خطرهای جدی روبرو میکند.
ارزشها از ارکان و ستونهای اصلی خانواده محسوب میشوند و مقید بودن به ارزشها موجب دوام و استحکام خانواده میشود و اصالت آن را حفظ میکند.
همسرداری یعنی اهمیت دادن به همسرتان. حرمت یکدیگر را نزد خانواده و دوستان حفظ کنیم.
دنیا را از دریچه نگاه او ببینیم و از خود بپرسیم «اگر من جای او بودم چه میکردم ؟»
رازهای همسرداری برای آقایان
در مقابل همسرخود گرفتاریهای روزانه و حوادث تلخ زندگی را با اخم و حالت عبوس مطرح نکنید.
با همسر خود هیچ گاه لجاجت و مشاجره نکنید.
برای گردش و میهمانی رفتن سعی کنید همرا ه زن و فرزندان وقت بگذارید و پیشنهاد همسر خود را در این مورد به علت کار و خستگی رد نکنید.
هدیه، مهر و محبت را زیاد میکند، به مناسبتهای مختلف برای همسر خود هدیه ولو کوچک خریداری و با حالت شاد و خندان به او تقدیم کنید.
چنانچه کم و کسری در خدمات خانه وجود دارد، با کمال محبت و خوشرویی تذکر دهید – اخم و خشونت زندگی زناشویی را به تباهی میکشاند.
در حضور همسر خود به هیچ وجه از زنان دیگر تمجید نکنید.
به بستگان همسر خود مانند پدر، مادر وسایر اقوام وی احترام بگذارید و برای دعوت آنان به خانه قبل از همسر خود اقدام کنید.
هرگز از معاشرت همسر خود با بستگان و خویشاوندانش جلوگیری نکنید، ودر معاشرت و دید و بازدید با بستگانش پیشقدم باشید.
با بستگان خود نزد همسر خود درگوشی و نجوا نکنید.
کارهای همسر خود را تحسین کنید، تمجید و ستایش زن کلید کامیابی در زندگی زناشویی است.
در قبال همسر خود در امور مختلف قدرت نمایی نکنید.
زحمات و هزینههایی که برای پذیرایی خویشاوندان همسر خود میکنید هیچ گاه بر زبان نیاورید و بر او منت نگذارید.
همسر خود را در خانه محصور و محدود نکنید.
همسر خود را هیچ گاه به خصوص نزد بستگانش سرزنش و تحقیر نکنید – توهین و بی احترامی به همسر، از صفا و صمیمیت در زندگی زناشویی میکاهد.
هیچگاه خود را برتر از همسر خود معرفی نکنید – سعی کنید من و تو در زندگی نباشد کلمه ما زندگی را گرم و لذتبخش میکند.
وقتی همسر شما عصبانی است، او را با مهر و محبت آرام کنید.
امتیازات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی فامیل خود را در صورتی که با همسر شما فاصله دارد مطرح نکنید.
نکات همسرداری برای خانم ها
۱- درکلیه موارد معیشت اعم از تملک و درآمد وغیره ازکلمه” ما” استفاده نمایید نه من وتو ؛ فراموش نکنید که اکنون زندگی مشترک شروع شده دیگرمن وتومطرح نیست.
2- درمقابل شوهر خود هرچند حق باشما باشد، لجبازی و اصرار نکنید. اگر بحثی شد آن را کش ندهید. زود دعوای احتمالی را با احترام تمام کنید. کسی از احترام ضرر نکرده! مراقب آثار دعوا و مشاجره و فحاشی روی بچه هایتان باشید که بعدها پشیمانی سودی ندارد.
۳- شوهر خود را بخصوص درمقابل بستگانش تحقیر نکنید. ازتعریف و تمجید بستگان خود درمقابل آنان پرهیز نمایید.
۴- از مخالفت وم شاجره با شوهر خود بپرهیزید. او را بازجویی نکنید.هرگز به او و بستگانش بی احترامی نکنید. هرگز به او فحش ندهید.گله گذاری نکنید و تلخی های گذشته را مرور و یادآوری نکنید. گذشته گذشته و نباید آینده را با تکرار تلخیها خراب کرد.
۵- چنانچه کمکهایی ازطرف بستگان شما به شوهرتان شده آنها را به رخ او نکشید.
۶- با دوستان وآشنایان شوهرتان درمعاشرتها بیش ازحد معمول گرم نگیرید. جز درخانه و فقط برای شوهرتان از لباس اندامی و چسبان و بدن نما و عطرهای محرک و آرایش آنچنانی و عشوه و کرشمه استفاده نکنید. اگر بچه دارید به آثار مخرب رفتارها و نمادهای جنسی و لباسهای محرک توجه کنید
۷- شوهر خود را در معاشرت با دوستان و اقوامش محدود نکنید. بگذارید گاه به غار تنهایی خود برگردد.
۸ – دررفت و آمد و معاشرت با بستگان شوهر خود پیشقدم باشید.