دانلود مستقیم فرهنگ دانش آموز (عربی – فارسی)
برای دانلود رایگان کتاب اینجا کلیک کنید
شامل کلیه لغات کتب درسی دوره راهنمایی و دبیرستان
ویژه ی دانش آموزان، داوطلبان دانشگاهها و علاقمندان زبان
فرهنگ لغت، لغتنامه، واژهنامه یا فرهنگنامه[۱] کتابی است که در آن معانی واژههای یک زبان معین با توضیحات مربوط به ریشه شان، تلفظ شان، یا اطلاعات دیگر مربوط به آنها به ترتیب حروف الفبای همان زبان گردآوری میشوند. واژهنامه گاه به فهرست واژههایی در در انتهای کتابها میآیند گفته میشود که معادل glossary در زبان انگلیسی است.
فرهنگ واژگان با دانشنامه (دایرة المعارف) تفاوت دارد. در یک واژهنامهٔ معمولاً، فقط به معنای واژهها اکتفا میشود و اطلاعات دیگری (نظیر تاریخچه) داده نمیشود. به علاوه، در واژهنامهها فقط به واژههای عمومی یک زبان اشاره میشود، و اسامی خاص (مانند اسم مکانها و اشخاص) کمتر نوشته میشود. با این حال، مرز دقیقی بین واژهنامه و دانشنامه نمیتوان تعیین کرد، و برخی کتب به نوعی در هر دو طبقه جا میگیرند، مانند لغتنامهٔ دهخدا.
زبان عَرَبی (به عربی: اللغة العربیة)، یکی از پرگویش ترین زبانهای جهان، بزرگترین عضو از شاخه زبانهای سامی (آفریقایی–آسیایی) است و با زبانهای عبری و آرامی همخانوادهاست. زبان عربی یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد است. این زبان امروز دارای لهجهها و گویشهای گوناگونی است و زبان عربی مدرن استاندارد به عنوان زبان رسمی نوشتار در همه کشورهای عرب پذیرفته شده است. افزون بر جهان عرب، این زبان در کشورهای چاد، اریتره نیز از میزانی از رسمیت برخوردار است.
زبان عربی، زبان قرآن و بسیاری از نخستین نوشتههای مسلمانان است و نزد بسیاری از مسلمانان مقدس شمرده میشود. در دوران طلایی اسلام، عربی به عنوان نخستین زبان جهان اسلام از اهمیت بالایی برخوردار بود و آثار علمی، ادبی و مذهبی فراوانی به این زبان نوشته میشد. تأثیر عربی بر زبانهای دیگر جهان اسلام مانند اردو، و زبانهای گوناگون خانوادهٔ ترکی چشمگیر است.