مراسم گرامیداشت دکتر آذرتاش آذرنوش برگزار می شود
«آذرتاش آذرنوش» چهره ماندگار ادبیات عرب، تجلیل میشود
سرای کتاب موسسه خانه کتاب، عصر یکشنبه سوم اردیبهشتماه، در مراسمی از آذرتاش آذرنوش، چهره ماندگار ادبیات عرب تجلیلی میکند.
آئین تجلیل از آذرتاش آذرنوش، چهره ماندگار ادبیات عرب، ساعت ۱۷ تا ۱۹ یکشنبه سوم اردیبهشت، در سرای کتاب موسسه خانه کتاب، واقع در خیابان انقلاب، بین فلسطین و برادران مظفر جنوبی، پلاک ۱۰۸۰، طبقه منهای ۲، برگزار میشود.
آذرتاش آذرنوش بهمن ۱۳۱۶ در شهر قم به دنیا آمد. او مؤلف و محقق در زبان و ادبیات عرب، مدیر بخش ادبیات عرب در مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی و استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران است. آذرنوش، چهره ماندگار ادبیات عرب در نخستین دوره همایش چهرههای ماندگار (۱۳۸۰) بود.
او در رشته ادبیات عرب دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران(الهیات و معارف اسلامی) فارغالتحصیل شد. دکتری خود را از کشور فرانسه گرفت. پس از بازگشت به ایران در «بنیاد فرهنگ ایران» و پژوهش درباره واژههای فارسی معرب، مشغول و در دانشکده معقول و منقول که آن هنگام به «الهیات و معارف اسلامی» تغییر نام داده بود، استخدام شد. آذرنوش، گروه عربی دانشکده را سر و سامان داد و سپس به معاونت دانشکده برگزیده شد و بعد از آن برای تحقیق و آموختن زبان آرامی(از زبانهای سامی که بیش از سه هزار سال قدمت دارد) به دانشگاه کمبریج انگلستان رفت.
آذرتاش آذرنوش، نخستین ایرانی است که در ادبیات عرب دکتری گرفته است. او پس از بازگشت به ایران، به آموزش زبان عربی و تدوین کتاب آموزش عربی پرداخت. «فتوح البلدان»، «النحوالتجریبی»، «راههای نفوذ فارسی در فرهنگ و زبان عرب جاهلی»، «ترجمه تاریخ ادبیات عرب»، «تاریخ ترجمه از عربی به فارسی»، «تاریخ زبان و فرهنگ عربی»، «فرهنگ معاصر عربی-فارسی»، «ترجمه موسیقی الکبیر فارابی»، «اطلس تاریخ الاسلام» و «چالش میان فارسی و عربی سدههای نخست»، برخی از آثار آذرنوش است.