متن در مورده میوه ها به عربی – خواص نارنگی به عربی
نارنگی به عربی : الیوسفی
الفوائد الصحیه للیوسفی
إن الیوسفی هو أحد أنواع الفواکه المالحه وهو یشبه البرتقال ولکنه أصغر منه بعض الشیء، کما أن إضافه الیوسفی إلى سلطات الفواکه والحلویات یعطیها مذاقا لذیذا، وعندما تعرف الفوائد الصحیه العدیده للیوسفی سوف تحرص على أن تجعله جزءا أساسیا فی نظامک الغذائی حیث أنه یحتوی على نسبه کبیره من العناصر الغذائیه الهامه کفیتامین أ، ج وصبغات الفلافونویدز وحمض الفولیک وعنصر البوتاسیوم والألیاف وهذه المواد مفیده لصحه کل أجزاء الجسم بدایه من الأحماض النوویه بالخلیه وحتى العظام والقلب، وتختلف الفائده الصحیه فی الیوسفی عن البرتقال فی أنه یکون أعلى فی نسبه الحدید وفیتامین أ وأقل قلیلا فی فیتامین ج. وسوف نعرض هنا بالتفصیل الفائده الصحیه للمکونات الغذائیه الموجوده بالیوسفی
۱- فیتامین ج: تحتوی ثمره الیوسفی على حوالی ۵۲ مللیجرام من فیتامین ج وهی تعادل تقریبا نصف الکمیه التی یحتاجها الجسم منه یومیا، وهو فیتامین هام جدا لصحه الإنسان حیث أنه یعمل على بناء الکولاجین الضروری للجلد وبناء الأنسجه والأوتار والأربطه فی العظام وتعویض الخلایا التالفه فی الجروح کما أنه یقوی الجهاز المناعی وییهاجم الشقائق الحره وبذلک یقلل من خطر الإصابه بالسرطان کسرطان الثدی والقولون والمرئ والمعده بالإضافه لذلک فإن فیتامین ج یساعد الجسم على امتصاص بعض الأملاح الهامه.
۲- فیتامین أ : تحتوی أیضا ثمره الیوسفی على نسبه ۱۳۲۸ وحده دولیه من فیتامین أ، ووفقا لمنظمه الصحه فإن احتیاج الرجل من فیتامین أ یساوی ۳۰۰۰ وحده دولیه وتحتاج المرأه ۲۳۳۳ وحده دولیه وبذلک یمد الیوسفی الجسم بنصف الکمیه التی یحتاجها تقریبا من فیتامین أ، ولهذا الفیتامین فوائد صحیه جمه حیث یعتبر مهم جدا للنظر خصوصا للأطفال ولذلک فإن أی نقص فی هذا الفیتامین قد یؤدی إلى الإصابه بالعمى، وله کذلک دور فی بناء خلایا الدم ولهذا فهو هام جدا للمرأه الحامل .
۳- حمض الفولیک: تحتوی ثمره الیوسفی متوسطه الحجم على ۱۴ مللیجرام تقریبا من حمض الفولیک، وهو أحد أهم فیتامینات ب المفید جدا لصحه الجسم حیث أنه یلعب دور هام فی بناء الخلایا لأنه یساعد على بناء الأحماض النوویه (DNA, RNA) مما یجعله أحد أهم الفیتامینات لنمو الجسم خصوصا فی مراحل الحمل والرضاعه للأجنه والأطفال، کما أنه یحمی الحمض النووی DNA من الطفرات التی قد تؤدی إلى الإصابه بمرض السرطان، وله کذلک دور هام فی بناء کرات الدم الحمراء.
۴- البوتاسیوم: وهو موجود فی ثمره الیوسفی متوسطه الحجم بنسبه ۱۴۶ مللیجرام تقریبا وهذا العنصر مهم لکل أجزاء الجسم حیث أنه ضروری لتحسین وظائف الکلى والأعصاب والعضلات والقلب والجهاز الهضمی، کما أنه یمنع هشاشه العظام ویمنع ارتفاع ضغط الدم ویقلل من خطر الإصابه بالجطات الدماغیه .
۵- الألیاف: إن الألیاف الغذائیه تعتبر مهمه جدا للصحه حیث أنها تقلل من خطر الإصابه بمرض السکری وأمراض القلب وسرطان القولون والسمنه وارتفاع الکولستیرول، کما أنها تقوی الجهاز المناعی وتقوی الذاکره، وثمره الیوسفی تحتوی على ۳٫۵ جرام تقریبا من الألیاف الغذائیه وهی تعادل ۱۰ % من نسبه الألیاف الغذائیه التی یحتاجها الجسم یومیا.
۶- صبغ الفلافونوید: الیوسفی غنی جدا بصبغ الفلافونوید الذی یکسبه لونه البرتقالی الممیز، والیوسفی یحتوی على أکثر من نوع من الفلافونویدز کالنوبیلتین المعروف بقدرته على مهاجمه الخلایا السرطانیه ومنع انتشار الورم، کما أن هذا الصبغ یعتبر مضاد للأکسده فیخلص الجسم من الشقائق الحره الضاره والتی تعتبر سبب للکثیر من الأمراض ویمنع الإصابه بمرض السکری أیضا، بالإضافه إلى ذلک فالیوسفی یحتوی على نوع فلافونوید آخر یسمى تانجریتین یقلل من نسبه الکولستیرول الضار مما یقلل من خطر الإصابه بأمراض القلب والأوعیه الدمویه کتصلب الشرایین کما یقی من الإصابه بالکبد الدهنی ویمنع حدوث السمنه .
در گیاهشناسی به نهنج و تخمدان رسیده یک گیاه گلدار، میوه میگویند. میوهها خود معمولاً تخم گونه خود را نیز در دل دارند.
هنگامی که در آشپزی بحث از میوه بهعنوان غذا میشود، این واژه معمولاً فقط به میوه گیاهانی گفته میشود که شیرین و گوشتدار هستند مانند آلو، سیب، پرتقال و… درحالیکه گروه بسیار زیادی از سبزیجات معمولی، مغزها و غلات، میوه گیاهان خود محسوب میشوند. میوههایی که معمولاً در آشپزی جزو میوهها به حساب نمیآیند عبارتاند از کدوها (مثل کدو و کدو حلوایی)، ذرت، سیب زمینی و فلفل سبز. اینها از نظر یک گیاهشناس میوه هستند اما عموماً در آشپزی جزو سبزیجات در نظر گرفته میشوند. گاهی نیز میوههای مربوط به آشپزی، از نظر گیاهشناسی جزو میوهها بشمار نمیآیند؛ مانند ریواس که در آن فقط برگ شیرین دمبرگ قابل خوردن است. همچنین بعضی از ادویهها مانند فلفل شیرین و جوز هندی، میوه هستند.
گاهی اوقات اصطلاح «میوه کاذب» در مورد یک میوه مثل انجیر یا یک ساختار گیاهی که شبیه میوهاست، اما از یک گل یا تعدادی گل حاصل نمیشود بکار میرود. بعضی از بازدانگان از قبیل گیاه سرخدار دارای آریلهای گوشتدار شبیه میوه هستند و تعدادی از ارسها، مخروطهای گوشتداری شبیه گیلاس دارند.
در بیشتر میوهها، گردهافشانی بخش مهمی از پرورش میوهاست و عدم دانش کافی در مورد گرده سازها و گرده افشانها میتواند به تولید محصولات ضعیف یا نامرغوب منجر شود. در تعداد کمی از گونهها فرایندی به نام بکرمیوهدهی (parthenocarpy) وجود دارد که درآن احتمال تولید میوه در غیاب گرده سازها / گرده افشانها وجود دارد؛ اینگونه میوهها بدون دانه هستند.
در دورههای بسیار قدیمِ کره زمین گیاهان میوهدار وجود نداشتند. در جریان تکامل گیاهان، برخی از گیاهان برای افزودن به شانس بقای نسل خود به مرور به دور دانههای خود موادی خوشمزه و جذاب برای جانوران ترشح کردند تا از این طریق جانوران را تشویق به خوردن دانهها و دفع آنها در نقاط دیگر بکنند. این امر به گسترش جغرافیایی گیاه و بقای آن کمک زیادی میکند. مواد جذابی که به دور دانههای مختلف گیاهان ترشح شدند به مرور تشکیل انواع میوههای امروزی را دادند.