سزارین خطر چاقی نوزاد را افزایش میدهد
محققان آمریکایی معتقدند نوزادانی که به روش سزارین متولد میشوند در معرض فزاینده ابتلا به اضافه وزن هستند.
به گزارش ایسنا، در این بررسی محققان آمریکایی در مقایسه بین نوزادانی که به صورت طبیعی به دنیا آمده با کودکان متولد شده به روش سزارین دریافتند خطر چاقی در نوزادان گروه دوم بیشتر است.
«جرج چاوارو» نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه هاروارد گفت: زایمان به روش سزارین بدون شک عمل ضروری و نجات دهنده جان مادر و نوزاد در بسیاری از موارد است اما این روش میتواند خطرات شناخته شدهای را متوجه آنان کند. یافتههای ما نشان میدهد خطر چاقی در نوزادان یکی دیگر از فاکتورهایی است که باید در نظر گرفته شود.
در این بررسی اطلاعات جمع آوری شده طی ۱۶ سال از بیش از ۲۲ هزار فرد جوان حاکی از آن بود که زایمان به روش سزارین با افزایش ۱۵ درصدی خطر ابتلا به چاقی در کودکان همراه است. همچنین در بین اعضای خانواده، کودکانی که به طور سزارین متولد شدهاند ۴۶ درصد بیشتر از دیگر خواهر و برادرانشان احتمال دارد دچار چاقی شوند.
به گزارش شینهوا، این محقق همچنین افزود: یافتههای به دست آمده نشان میدهد ارتباط بین زایمان به روش سزارین با خطر ابتلا به چاقی موضوعی واقعی و جدی است.
عمل سزارین که به آن عمل رُستَمزایی یا عمل رُستَمینه[۱] نیز میگویند یک نوع زایمان غیرطبیعی است که در آن نوزاد با ایجاد برشی در دیواره شکم و رحم مادر خارج میشود. در شرایط ویژهای که زن باردار به دلایل پزشکی توانایی یک زایمان طبیعی را نداشته باشد از روش سزارین که نوعی عمل جراحی است استفاده میشود تا زایمان میسر گردد.
از آنجا که زایمان به صورت سزارین با درد کمتری برای زن باردار همراه است، این گونه زایمان بسیار شایع شده و تعداد زیادی از زنان باردار مایل به استفاده از این روش هستند. اگر چه سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که حداکثر ۱۵ درصد از تولدها به روش سزارین انجام شوند، اما شیوع عمل سزارین در بسیاری کشورها بیش از این مقدار است. چنان که حدود ۳۰ درصد از تولدها در آمریکا و ۴۶ درصد تولدها در چین به روش سزارین انجام میگیرد.[۲] در ایران نیز گرایش زیادی به تولد نوزاد به روش سزارین وجود دارد.[۳] ایران پس از برزیل دومین کشوری است که بیشترین آمار سزارین را به خود اختصاص داده است. و پس از ایران، مکزیک در رتبه سوم قرار دارد. اتریش و هلند بهعنوان کمترین میزان سزارین با ١۵ درصد شناخته میشوند.[۴]