درست کردن روغن دنبه / خواص روغن دنبه
طرز تهیه روغن دنبه به سه روش
مواد لازم:
دنبه
آب نمک یا شیر
نمک
هل
هویج یا سیب
پیاز
زردچوبه
روش اول طرز تهیه روغن دنبه
دنبه ها را بشویید و آن ها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس آن ها را در آب نمک به مدت ۲۴ ساعت بخوابانید. میزان شوری آب نمک به اندازه شوری آب برنج در حال جوش باشد. مقدار آب نمک نیز به اندازه ای باشد که روی دنبه ها را بگیرد. بعد از ۲۴ ساعت، دنبه ها را در قابلمه بریزید.
بهتر است از قابلمه مسی برای تهیه روغن دنبه استفاده شود.
آب، زردچوبه، هل، پیاز چهار قاچ شده، هویج یا سیب چهار قاچ شده را به دنبه اضافه کرده و اجازه دهید چندین ساعت بجوشد تا روغن از دنبه به طور کامل خارج شود.
روغن را به کمک صافی ریزی از دیگر ناخالصی ها جدا کنید. سپس از روغن صاف شده برای طبخ غذا استفاده کنید.
روش دوم طرز تهیه روغن دنبه
دنبه ها را بشویید و آن ها را به صورت نگینی خرد کنید. شیر را به دنبه اضافه کنید. مقدار شیر به اندازه ای باشد که روی دنبه را بگیرد. دنبه در شیر بایستی آن قدر بجوشد تا به روغن بیفتد. سپس روغن را صاف کنید و برای طبخ غذا از آن استفاده کنید.
روش سوم طرز تهیه روغن دنبه
دنبه ها را بشویید و آن ها را به صورت نگینی و یا به اندازه دو بند انگشت خرد کنید. به ازای هر یک کیلوگرم دنبه، دو لیوان آب، کمی نمک و یک پیاز را از وسط قاچ کنید و در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت کم بگذارید تا دنبه ها کامل به روغن بیاید. در این مرحله دنبه به رنگ قهوه ای تیره، کوچک و چروکیده می باشد چون روغن آن گرفته شده است.
حال به کمک صافی، دنبه را از روغن جدا کنید و روغن را در ظروف شیشه ای یا پلاستیکی بریزید و برای پخت و پز غذا استفاده نمایید.
مطالب ضد و نقیضی در مورد مصرف روغن حیوانی و روغن دنبه وجود دارد که هر دو نظرات را بیان می کنیم بنابراین قضاوت در مورد مصرف یا عدم مصرف این روغن ها با خود شماست.
در بین انواع روغنها ، آنهایی که دارای اسیدهای چرب غیر اشباع بالای ۲۵ درصد و ترانس کمتر از ۵ درصد باشد مورد تایید نیست که روغن دنبه با توجه به این ویژگیها از مضرترین روغنها محسوب می شود.
روغن گوسفندی ویتامین ب ۱۲ دارد. ویتامین ب ۱۲علیه کم خونی کشنده، بسیار مناسب است.
اسکیموها هم از روغن دنبه استفاده می کنند و عمر طولانی هم دارند.
روغن دنبه گوسفندی اولین و سریعترین چیزی است که در پوست انسان نفوذ می کند.
انسان ها چند هزار سال است که روغن های حیوانی را مصرف می کنند و روی میلیاردها انسان آزمایش شده است.
دکتر حسین روازاده
روغن خوب روغنی است که در برابر گرما مقاوم بوده و حرارت باعث انجماد آن نشود و در آن چسبندگی ایجاد نکند.
بهترین روغن های خوراکی سرخ کردنی:
روغن زیتون
روغن کنجد
روغن محلی
روغن دنبه گوسفند
این روغن ها دارای طبیعتی گرم و مرطوب (دموی) هستند.
روغن دنبه باعث لاغری، آرامش اعصاب و زیبایی صورت می شود.
حوریه گیفانی، ملیحه مظفر