خطرات استفاده از لوازم آرایش در دوران بارداری
زندگی آنلاین/ اگر جزو آن دسته از خانمهایی هستید که آرایش کردن را دوست دارید و از طرفی در دوران بارداری به سر میبرید و نگران مواد مضر موجود در لوازم آرایشی هستید، این مقاله را بخوانید. در ادامه این مطلب را به نقل از زندگی آنلاین بخوانید.
تغییرات پوست در اثر بارداری
تغییرات هورمونی، متابولیکی، عروقی و ایمنی بدن در دوران بارداری میتوانند سلامت پوست را دچار اختلالات خاصی کنند. برخی از مهمترین این تغییرات عبارتند از:
– تغییرات فیزیولوژیکی پوست در دوران بارداری
– اختلالات پوستی خاص در این دوران
– تومورهای پوستی مهم در این دوران
– عفونتهای پوستی
– بیماریهای پوستی مختص این دوران
بنابراین طبیعی است که بسیاری از خانمهای باردار از لوازم آرایشی استفاده کنند تا این مشکلات و عیبهای به وجود آمده را پوشش دهند و البته زیباتر و بهتر به نظر برسند.
بسیاری از خانمها به آرایش هر روزی عادت دارند و این عادت را در دوران بارداری ترک نمیکنند.
در این خصوص نظریههای متناقضی ارائه شده است:
نظریه اول
هیدروکیون، عامل روشن کننده پوست باعث به وجود آمدن شرایط خطرساز نمیشود ولی قابلیت این را دارد که به میزان زیاد جذب خون شود.
بنابراین در طول دوران بارداری به دلیل خطرات ناشی از مواد شیمیایی، بهتر است مصرف آن به حداقل برسد.
نظریه دوم
به دلیل مقدار جذب کم ترتینوئین، مصرف آن مشکلی ایجاد نخواهد کرد. فتالیتها، مواد شیمیایی موجود در اغلب محصولات آرایشی خصوصا رژ لبها هستند، لاکهای ناخن، لاکپاککنها، اسپری مو همگی حاوی فتالیتها هستند و فتالیتها در طول دوران بارداری ممکن است باعث کاهش سطحIQ تا ۶ شماره شوند.
نوزادانی که مادرانشان در طول دوران بارداری مقدار فتالیتهای بیشتری مصرف کردهاند، ۷۸ درصد بیشتر از سایر نوزادان در معرض ابتلا به آسم هستند.
نظریه سوم
کلیندامایسین و اریترومایسین معمولا برای درمان جوش تجویز میشوند. معمولا تاثیر مخربی روی جنین ندارند.
پوست ما به مقدار بسیار اندک اسید سالیسیلیک را جذب میکند و اسید سالیسیلیک، ماده اصلی و مهم موجود در محصولات ضدجوش و آکنه است.
هیدروکسید پتاسیم، کلسیم و سدیم موجود در کرمهای موبر نیز بیخطر هستند. محصولات ضدآفتاب از پوست در برابر اشعههای خطرناک UV محافظت میکنند و به جلوگیری از ملاسما کمک میکنند.