بلوبری - زغال اغته آبیبلوبری - زغال اغته آبی

غذاهایی که شما را به تحرک وامی‌دارند

به خاطر داشته باشید که ذهن سالم می‌تواند متعهد باشد، اوضاع را اولویت‌بندی کند، حواس‌پرتی را از بین ببرد و بر چیزهای بیخود چیره شود – و همه این‌ها از رژیم غذایی شما آغاز می‌شود. بنابراین سعی کنید از این به بعد بیشتر بر این غذاها تمرکز کنید.

حقیقت این است که پیدا کردن انگیزه آسان است، اما حفظ آن کار دشواری است، حتی تحت بهترین شرایط ممکن به طرز مضحکی دشوار است. به خاطر همین، سعی کردیم در اینجا به غذاهایی اشاره کنیم که باعث افزایش تمرکز، پول و زمان واکنش شما و نیز کنترل استرس و مبارزه با افسردگی و تشویش می‌شوند. به خاطر داشته باشید که ذهن سالم می‌تواند متعهد باشد، اوضاع را اولویت‌بندی کند، حواس‌پرتی را از بین ببرد و بر چیزهای بیخود چیره شود – و همه این‌ها از رژیم غذایی شما آغاز می‌شود. بنابراین سعی کنید از این به بعد بیشتر بر این غذاها تمرکز کنید.
۱.تُن
تُن ۶۰ درصد از دوز روزانه ویتامین B6 شما را تأمین می‌کند و تحقیقات زیادی نشان داده که این میزان می‌تواند انگیزه شما را افزایش دهد. در واقع میزان کم ویتامین B6 خوراکی به اشکالی از افسردگی تبدیل می‌شود. باید گفت وقتی افسرده می‌شویم، چندان کارها را به خوبی به پایان نمی‌رسانیم. اخیرا محققان دانشگاه پزشکی مریلند از ویتامین B6 برای پیشگیری و درمان اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی (ADHD) استفاده کرده‌اند. همانطور که می‌دانید این اختلال، نوعی اختلال پیشرفته در قالب عدم‌توجه و دقت، بیش‌فعالی و تکانشگری است.
۲.اسفناج
محققان دانشگاه پزشکی هاروارد دریافتند که مصرف سبزیجات برگ‌دار (مانند اسفناج) باعث کُند شدن روند کم شدن قدرت شناختی می‌شود. این غذای محبوبِ شخصیت کارتونی ملوان زبل باعث افزایش قابلیت یادگیری و مهارت‌های حرکتی شده و نیز از مغز در برابر فشار اکسایشی محافظت می‌کند (این فشار می‌تواند سبب بروز بیماری آلزایمر، سندروم خستگی مزمن و زوال عقل شود.)
۳.غلات کامل
سوای آنکه کربوهیدراتی پیچیده در افزایش انرژی محسوب می‌شود، می‌توان گفت که سرشار از فولیت است. این ویتامین B می‌تواند جریان خون به مغز را افزایش داده و در پاره‌ای مواقع برای درمان افسردگی دوقطبی هم از آن استفاده می‌شود.
۴.بلوبری‌
فرقی نمی‌کند که در حال تلاش برای افزایش وزن،‌ انگیزه‌تان کم شده و یا میزان تمرکز و تعهدتان را بخواهید افزایش دهید، باید گفت که بلوبری‌ یکی از قوی‌ترین سلاح‌ها در این زمینه محسوب می‌شود. در واقع تحقیقات اخیر در این زمینه نشان می‌دهد افرادی که روزانه و به مدت دو هفته یک فنجان بلوبری می‌خورند، نسبت به افرادی که آن را نمی‌خورند در آزمون‌های کلاسی امتیاز بهتری می‌گیرند و علت آن افزایش سلول‌های مغز در ناحیه‌ای از مغز یعنی هیپوکامپوس است که مسئول فعالیت حافظه محسوب می‌شود.
۵. گردوی پیکَن
وقتی بحث حافظه، رشد و تکامل مغز، افسردگی و خستگی بعد از کار در میان باشد، باید گفت که گردوی پیکن تأثیر بسیار قابل توجهی دارد و این به خاطر میزان کولین موجود در آن است. در واقع، تحقیقات نشان می‌دهد ورزشکارانی که حدود ۲.۸ گرم کولین را ظرف یک ساعت قبل از دویدن مصرف می‌کنند، نسبت به زمانی که آن را مصرف نمی‌کنند سریع‌تر می‌دوند.
۶.تخم آفتابگردان
افسردگی و بی‌خوابی از بزرگ‌ترین سد ‌راه‌های انگیزه شما محسوب می‌شوند. خوشبختانه شما می‌توانید به طور طبیعی با یک مشت تخم آفتابگردان با آنها مبارزه کنید. چرا؟ چون این دانه‌های کوچک جادویی حاوی آمینواسیدی به نام تریپتوفان هستند که در مغز به سروتونین تبدیل می‌شود.
۷.ماست یونانی
ماست یونانی حاوی آمینواسیدی به نام تیروزین است که می‌تواند هم دوپامین و هم نورآدرنالین تولید کند – نورآدرنالین نوعی انتقال‌دهنده عصبی است که باعث برانگیختن و آمادگی سر و بدن برای حرکت و فعالیت می‌شود. علت انتخاب نوع یونانی آن این است که سرشار از پروتئین عضله‌ساز و کلسیم بوده که باعث ارتقای کارکرد عصب‌ها می‌شود.
۸.تخم کتان
فرقی نمی‌کند که بخواهید تخم کتان را روی اسموتی یا خمیر پن‌کیک خود بریزید، در هر صورت نتایج فوق‌العاده‌ای به همراه خواهد داشت. این دانه‌های فوق‌العاده و عالی باعث افزایش اسید آلفا-لینولنیک (ALA) می‌شوند – یک چربی سالم که باعث افزایش کارکرد قشر مغز و یا ناحیه‌ای از آن می‌شود که می‌تواند اطلاعات حسی را پردازش کند.
۹.چای سبز
بخشی از تلاش برای رسیدن به اهداف، دانستن این مسئله است که چه زمانی باید فشار بیاوید و چه زمانی باید آرام پیش بروید. یک فنجان چای سبز می‌تواند این کار را انجام دهد و این به خاطر کاتچین موجود در آن است که باعث می‌شود به لحاظ ذهنی آرام و خونسرد باشید. هم‌چنین این چای باعث حفظ دیدگاه مثبت در شما شده، قدرت حافظه را افزایش داده و می‌تواند با خستگی ذهنی مبارزه کند و در نهایت میزان تمرکزتان را بالا ببرد.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *