افراد سرد مزاج در فصل سرما این خوراکی ها را بخورند
بی باک/ همان طور که میدانید مزاج افراد با همدیگر فرق میکند.برخی افراد دارای مزاج گرم و برخی دیگر مزاج سرد دارند.به طبع مواد غذایی مناسب برای هر کدام از افراد گرم و یا سرد مزاج متفاوت خواهد بود.توصیه ما به افراد سرد مزاج این است که این افراد از غذاهایی که طبیعت گرم دارند، همچون میوههایی مانند سیب، انجیر، هویج و مغزها همانند بادام زمینی مصرف کنند.
مصرف هر روزه ارده کنجد، شیره انگور یا شیره خرما، اضافه کردن ادویههای گرم همچون دارچین در دمنوشها صبحگاهی مانند دمنوش نعنا، بهار نارنج و یا استوخدوس و یا مصرف عسل که نقش بسیار موثری در گرم نگه داشتن بدن دارد و یا خوردن جوشانده پودر دارچین به همراه عسل و نیز خوردن ۴ مغز برای افرادی که در فصول سرد سال دچار خوابآلودگی میشوند، بسیار موثر است.
مصرف چند قطره لیموترش به همراه دمنوشهای مصرفی خود سبب افزایش راندمان کاری، افزایش سیستم ایمنی بدن و نیز افزایش هوشیاری افراد در طی روز و در حین انجام فعالیت های روزانه و کاهش طبع سردی در این افراد میشود.
مزاج، کیفیتی است در طب سنتی، که همان طور که در ذخیره خوارزمشاهی آمده است، از مخلوط شدن عناصر چهارگانه در بدن پیدا میشود و دارای ۹ قسم است.[۱] دانش شناخت مزاج، از مباحث مهم و بنیادین در طب اخلاط است (که در اذهان عامه به «گرمی» و «سردی» معروف است). قدما معتقد بودند مزاجها از واکنش متقابل اجزاء عناصر چهارگانه متضاد، بوجود میآیند.
عناصر چهارگانه
عناصر چهارگانه (عناصر اربعه)، شامل آب، باد، خاک و آتش هستند.
از واکنش این چهار عنصر دو نتیجه حاصل میشود:
مزاج معتدل.
مزاج نامعتدل.
همچنین گرمی، سردی، تری و خشکی مزاج حاصل قوای اولیهٔ عناصر است.
مزاج گرم (آتش).
مزاج سرد (خاک).
مزاج تر (آب).
مزاج خشک (باد).
انواع مزاج
مزاجها نه قسماند:
اعتدال مطلق، که ممتنع است.
چهار مزاج بسیط:
مزاج گرم.
مزاج سرد.
مزاج خشک.
مزاج تر.