افزایش ریسک مرگ افراد غیر سیگاری در معرض دود مواد دخانی
به گفته محققان، قرارگیری در معرض دود دست دوم سیگار موجب افزایش ریسک مرگ و میر در افراد غیرسیگاری می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محققان آمریکایی نشانگر زیستی جدیدی را شناسایی کرده اند که آشکار می سازد قرارگیری در معرض دود آشکار یا غیرآشکار سیگار منجر به افزایش ریسک مرگ و میر در افراد غیرسیگاری می شود.
محققان دریافتند زمانیکه کوتینین خون (متابولیت نیکوتین) به عنوان نشانگر بیولوژیکی در معرض دود دست دوم سیگار قرار می گیرد با نرخ کلی مرگ و میر در افراد غیرسیگاری مرتبط است.
به گفته محققان، افزایش سطح کوتینین خون ارتباط قابل توجهی با انواع سرطان و بیماری قلبی دارد.
راجا فلورز، عضو تیم تحقیق از دانشکده ایکان نیویورک، در این باره می گوید: «این مطالعه نشان می دهد قرارگیری در معرض دود دست دوم سیگار حتی بدون تشخیص وجود آن، با خطر بروز سرطان ریه و سایر بیماری های مرتبط با سیگار ارتباط دارد.»
به گفته محققان قرارگیری در معرض دود سیگار و افزایش غلظت کوتینین خون با کاهش ۵.۶ تا ۷.۵ سال از عمر فرد مرتبط است.
سیگار برگ بریده یا خردکردهٔ توتون که معمولاً در کاغذ نازک پیچیده شدهاست که برای «کشیدن دود» آن بکار میرود. به تنها یک نخ سیگار به انگلیسی سیگارت میگویند.[۱] و در اصطلاح آنها به آنچه ما سیگار برگ میگوییم، سیگار اطلاق میشود.طرز استفادهٔ آن این طور است که یک طرف آن را آتش میزنند، و از طرف دیگر (که معمولاً فیلتر یا مُشتوک دارد) دود را به درون ریهها میکشند (پُک زدن). نیکوتین موجود در دود تنباکو سبب بروز حالت سرخوشی کوتاهمدت میشود. سیگار را با پیچیدن تنباکو در کاغذ سیگار که کاغذ نازکی است درست میکنند، و یا، در بیشتر موارد، سیگارهای آماده دارای نام تجاری ساخت کارخانههای تولید سیگارت را خریداری میکنند.