نیاز مادران به «ید» در دوران بارداری افزایش مییابد
دبیر علمی یازدهمین کنگره بینالمللی بیماریهای غدد درون ریز و متابولیسم با بیان اینکه ایران جزو ۱۰ کشور عاری از کمبود ید است، اظهار کرد: نتایج مطالعات نشان داده نیاز مادران در دوران بارداری و شیردهی به «ید» افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین دلشاد اظهار کرد: عناوین این کنگره شامل بیماریهای غده هیپوفیز، هیپوتالاموس، تیروئید، پاراتیروئید، تخمدان، بیضه، دیابت، اختلال چربی خون، چاقی و … است که طی سه روز برگزاری کنگره این مطالب در قالب سخنرانیهای جامع و سمپوزیومها و بحث در مورد بیماران ارائه خواهد شد.
وی افزود: هر سخنرانی جامع و هر سمپوزیوم به بیماری خاصی خواهد پرداخت. در مجموع در این کنگره ۱۰ سخنرانی و ۱۲ سمپوزیوم و دو کارگاه عملی برگزار خواهد شد.
این متخصص غدد داخلی و متابولیسم در ادامه یادآور شد: در مجموع ۳۵۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که ۳۰ مقاله پذیرفته نشده است. از مجموع مقالات پذیرفته شده ۶۰ مقاله در قالب سخنرانی و مابقی به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
دلشاد در بخش دیگری از سخنانش بیماری تیروئید در دوران بارداری و تولید مثل را یکی از مهمترین بیماریهای غدد دانست و گفت: طی سالهای اخیر کمبود ید در ایران وجود داشته است، اما در ۱۰ سال اخیر ایران جزو ۱۰ کشور عاری از کمبود ید معرفی شده است.
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشکده غدد درونریز و متابولیسم، وی با بیان اینکه نیاز مادران در دوران بارداری و شیردهی به ید افزایش مییابد، تصریح کرد: نتایج مطالعات انجام شده روی زنان باردار در ۱۰ استان کشور نشان میدهد زنان ایرانی در دوران بارداری به مکملهای ید رسان نیاز دارند.
یازدهمین کنگره بینالمللی بیماریهای غدد درون ریز و متابولیسم از ۱۲ تا ۱۴ آبان در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.