علت و درمان کمخونی
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم علل و درمان کمخونی را توضیح داد.
دکتر حسن گنجیزاده زواره در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه انواع مختلفی از کمخونی وجود دارد که از نظر علت و نوع درمان با یکدیگر تفاوت دارند، اظهار کرد: کمخونی ناشی از کمبود آهن، شایعترین نوع این بیماری است و به راحتی با تغییر برنامه غذایی و مصرف قرص آهن قابل درمان است.
وی ادامه داد: برخی از انواع کمخونی مثل کم خونی در دوران بارداری، طبیعی است اما برخی انواع آن میتواند مشکلات دائمی در سلامتی فرد ایجاد کند.
به گفته وی، بیش از ۴۰۰ نوع کمخونی وجود دارد که به سه گروه عمده ناشی از کاهش خون بدن، تخریب گلبولهای قرمز و کاهش تولید گلبول قرمز یا تولید گلبول قرمز ناقص تقسیم میشوند.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم یادآور شد: در کم خونی ناشی از کاهش خون بدن، گلبولهای قرمز خون میتوانند از طریق خونریزی که به آرامی و طی مدت زمان طولانی رخ میدهد، از دست بروند و اغلب فرد متوجه آن نمیشود.
وی افزود: این نوع خونریزی طولانی مدت معمولا در بیماریهای گوارشی مثل زخمهای گوارشی، ورم معده (گاستریت) و سرطانهای دستگاه گوارش، مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (داروهای مسکن) مثل آسپرین یا بروفن که باعث زخم گوارشی و ورم معده میشوند، قاعدگی و زایمان در زنان، مخصوصا اگر خونریزی قاعدگی شدید باشد یا خانمی چند زایمان داشته باشد، اتفاق میافتد.