ترنجبین چیست + خواص ترنجبین
به شیرابه برگ و ساقه گیاه خارشتر ترنجبین گویند. استفاده از ترنجبین برای نوزادان و درمان زردی و پاکسازی دستگاه گوارش آنها در طب سنتی رایج است.
همچنین بخوانید : خواص پنیر نخل
در بیابانها و دشتهای کم ارتفاع ایران گیاهی وجود دارد به نام خارشتر. این گیاه به شکل بوته و یا درختچه بوده، ارتفاع آن بین ۵۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر است. نام صمغ یا شیرابههای برگ و ساقههای این گیاه ترنجبین است که یکی از داروهای مشهور در طب سنتی میباشد و در مکانهایی که شرایط جوی و گرما مناسب باشد، شیره ترنجبین از این گیاه تولید میشود. ترنجبین شیرهای سفید رنگ است که چنانچه در مجاورت گرد و خاک باشد به رنگ زرد در میآید و اگر در مجاورت رطوبت باشد به رنگ زرد و یا قهوهای تبدیل میشود. افراد محلی این شاخهها و برگها را که دارای صمغند جمعآوری کرده و در آب شستشو میدهند، سپس آن آب را میجوشانند تا بخار شود و ترنجبین به صورت بلورهایی متبلور گردد. خواص ترنجبین گسترده بوده، به طور کلی ترنجبین که یک ماده قندی طبیعی است که علاوه بر خواص طبی و درمانی فراوان، برای شیرین کردن داروها به کار میرود و به مراتب بهتر از قند میباشد.
ترنجبین از بهترین گیاهان دارویی است که خواص درمانی زیادی برای پوست و سلامتی دارد . از این گیاه دارویی برای درمان زردی نوزادان نیز بهره می برند . بخش بهداشت و سلامت نمناک برخی از خواص ترنجبین را تقدیمتان می کند که امیدواریم از مطالعه این مطلب بهره کافی را ببرید.خواص ترنجبین
مهم ترین خواص ترنجبین
ترنجبین صمغی است که بر شاخه و برگ گیاهی خاردار از تیره فرعی پروانه واران بنام شتر خاریا پیدا می شود و این گیاه در خراسان و گرجستان و مقداری نیز در اطراف همدان میروید . این شاخه ها و برگ ها را جمع آوری کرده و در آب می شویند و آب آن را می جوشانند تا بخار شود و ترنجبین به صورت بلورهایی متبلور گردد .
طرز تهیه آب ترنجبین
۱۲ تا ۳۵ گرم ترنجبین را در آب جوش حل کنیدو سپس آن را صاف کرده و مصرف نمایید . بهتر است آب ترنجبین ناشتا میل کنید.
ترنجبین چیست + خواص ترنجبین خواص دارویی گیاه ترنجبین خارشتر عسل طبیعی ترنجبین