دانلود مقاله رشته عربیمقاله - پایان نامه

چوب الف چیست ؟

چوب الف به دو معنا به کار می رود
کاغذ باریکی که لای کتاب می‌گذارند به نشانه اینکه تا اینجا خوانده شده.
چوب باریک.
چوبی بلند و باریک که ملا یا معلم، با آن نوشته های روی تخته سیاه را نشان می داد و هم از آن برای تنبیه شاگردان استفاده می کرد؛ نیز پیکانی از لایه ای کاغذ که کودکان می سازند تا به وقت خواندنِ کتاب یا قرآن، به جای کشیدن انگشت بر سطور، آن را بر سطرها بگردانند و رشتۀ مطلب را گم نکنند. مؤمنان، به ویژه زنانی که جلسه های قرائت قرآن یا دعا برپا می دارند، چوب الف را به توجیهِ آن که تماسِ انگشتان آدمی، به امکان ناتمیزی آن ها، با کلمه های مقدس قرآن جایز نیست، به کار می برند. چوب الف، همچنان برای نشانۀ صفحه ای که در نوبتِ بعدی باید خوانده شود، لای صفحه نهاده می شود. نیز، به مجاز عامیانه، شخص درازقامتِ باریک اندام را گویند.
چوب الف : نشانه و علامتی که برای به یادآوری و علامت گذاری صفحه ای که مطالعه شده است در میان صفحه های کتاب می گذارند. نشان لای کتاب هم می گویند.

همچنین بخوانید : تو کف موندن یعنی چی

جوب الف یعنی چه
چوب الف بر سر کسی بودن به چه معناست ؟
چوب الف بر سر کسی بودن یعنی فشار آوردن و مورد ظلم قرار دادن یک شخص یا گروه برای انجام دادن کاری مشخص
یک ترانه بسیار زیبا نیز با نام چوب الف منتشر شده است که از ترانه های مشهور و بعضا سیاسی در ایران به شمار می رود
«یارِ دبستانی من»
«یار دبستانی من
با من و همراه منی
چوب الف بر سرما
بغض من و آه منی»
هر سال به ماه مهر که می رسیم دوباره صدای زنگ مدرسه در گوشمان طنین انداز می شود. صدای گرم و دلنشینی که دوباره ما را به پشت نیمکت های چوبی کلاس فرا می خواند و روی تن خسته ی تخت سیاه، بعد از ذکر نام خدا، اسم من و تو را حک می کند. راستی یادش به خیر دوران شاد کودکی و نوجوانی. یادش به خیر طعم تلخ و درعین حال به خاطر ماندنی چوب و فلک آقا ناظم. و بعد…
«جمشید جم» نامی آشنا برای همه ی ایرانیانی است که با شنیدن ترانه ی زیبا و به یادماندنی «یار دبستانی من» روزهای به یاد ماندنی انقلاب در ذهن آنها دوره می شود. هر روز بعد از نماز صبح وقتی پیچ رادیو را باز می کنی صدای او را در برنامه «یک روز خوب» می شنوی و جمعه ها هم وقتی که می خواهی بعد از یک هفته کاری کمی استراحت کنی «تهران در شب» جمعه شب ها را با صدای او می شنوی…

چوب الف چیست ؟
منابع:
فرهنگ معین
آبادیس

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *