بو دادن تخمه آفتاب گردان
یکی از آجیلهای پر طرفدار در فارسیان شورک ( تخمه شور) است . شورک تازه که گرم هم باشد بسیار خوش بو و خوش طعم است . طوری که دست بردن به آن باعث جذب انسان شده و تا تمام نشده ، نمی توان دست از آن برداشت .
همچنین بخوانید : بو دادن تخمه خربزه
روش پخت شورک بسیار آسان است و هر کسی می تواند آن را در منزل انجام دهد .
مواد تهیه شورک :
۱٫ تخمه آفتابگردان به مقدار دلخواه ( برای هر نفر تقریبا یک مشت کافیست. )
۲٫ آب شور غلیظ ( برای سه مشت تخمه تقریبا نصف لیوان )
ابتدا مقداری تخمه آفتاب گردان را در ماهی تابه می ریزید و روی اجاق می گذارید . شعله ی گاز را متوسط قرار می دهید و شروع به هم زدن می کنید تا تخمه ها نسوزند .
پس از چند دقیقه ای که تخمه ها خوب خشک شدند . شروع به ترکیدن می نمایند و به هوا پرتاب می شوند .
زمانی که چندین بار این اتفاق افتاد ( ترکیدن تخمه ها ) آب شوری که تهیه دیده بودید را روی تخمه ها ریخته و دوباره به هم می زنید تا اولا تخمه ها به هم نچسبند و ثانیا آب و نمک به همه ی تخمه ها آغشته شود .
هم زدن تخمه ها را ادامه می دهید تا آب خشک شود ، پس از مدتی دوباره تخمه ها شروع به ترکیدن می نمایند . در این لحظه شعله را قدری پایین می آورید و هم زدن را ادامه می دهید . هر چند لحظه دو ، سه تخمه را برداشته و امتحان می کنید که پخته یا نه ، اگر به راحتی پوست تخمه ها از مغز جا شود ، شورک آماده شده است و باید آن را از روی شعله برداشت .
تذکر : اگر شورک را دیر از روی شعله بردارید ، تلخ مزه شده و مغز تخمه ها سیاه تیره می شود که قابل خوردن نیست .
شورک در روزهای سرد بیشتر می چسبد و یکی از تنقلات سرگرم کننده ی اکثر جوانان می باشد .
امیدوارم بتوانید خودتان در منزل شورک را درست کنید و از آن لذت ببرید .
بو دادن تخمه آفتاب گردان
مرکز بازاریابی در عراق
منبع: فارسیان
ممنون عالی