چگونه خسارت افت قیمت خودرو بدلیل تصادف را مطالبه کنیم؟
پرسش مخاطب درباره چگونگی مطالبه خسارت افت قیمت خودرو در تصادف این است:
چندی پیش خودرویی با ماشین صفرکیلومتر بنده تصادف کرد که مقصر هم بود. بیمه تنها خسارت تعمیر را تقبل کرد؛ درحالیکه خودرو صفر بنده، دچار خسارت افت قیمت شده و بیمه آن را تقبل نمیکند. تکلیف من چیست؟
پاسخ کارشناسان :
بیمه فقط خسارات مربوط به تعمیر و صافکاری خودرو را پرداخت میکند. در حالی که در عرف جامعه ما خودرو تصادفی یا غیر تصادفی تفاوت قیمت دارد.
طبق ماده ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی هر کس به دیگری چه عمد یا غیر عمد خواه مباشرتا یا به تسبیب خسارتی وارد کند مسئول جبران خسارت میباشد. در این راستا هم شخص متضرر میبایستی برای تامین دلیل برآورد خسارت ناشی از افت قیمت به شورای حل اختلاف مراجعه کند. پس از ثبت دادخواست، کارشناس مربوط به تصادفات تعیین میشود که ایشان با ملاحظه خودرو و یا در مواردی عکسهای آن، خسارت افت قیمت را محاسبه و برآورد میکند.
بعد از برآورد خسارت با توجه به مبلغ خسارت تعیین شده توسط کارشناس، دادخواست مطالبه خسارت به طرفیت مالک خودروی مقصر تقدیم دادگاه یا شورای حل اختلاف میشود با این توضیح که اگر خسارت بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد رسیدگی به دادخواست مطالبه خسارت در صلاحیت دادگاه و اگر کمتر از آن باشد در صلاحیت شورای حل اختلاف میباشد.
منبع: ایرانجیب
—
تأخیر در تمدید بیمه شخص ثالث چه مشکلاتی دارد / عواقب دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث
به غیر از عواقب مالی، مشکلات دیگری نیز وجود خواهد داشت که علاوه بر خسارات مالی بالا موجب صرف زمان زیادی نیز خواهد بود. از عواقب اصلی نداشتن بیمه شخص ثالث عبارتند از:
. متوقف شدن توسط پلیس راهنمایی و رانندگی
پلیس راهنمایی و رانندگی در صورت شناسایی خودروی فاقد بیمه شخص ثالث آن را متوقف میکند و به پارکینگ انتقال میدهد. در این حالت شخص خاطی میبایست بیمهنامه شخص ثالث دارای اعتبار تهیه کند و علاوه بر پرداخت جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث که به حق بیمهاش اضافه شده است، هزینه پارکینگ را نیز بپردازد.
. حوادث رانندگی